08:51 25.06.2021

Конгресмени США внесли законопроект щодо підвищення обізнаності американців про кіберзагрози

3 хв читати
Конгресмени США внесли законопроект щодо підвищення обізнаності американців про кіберзагрози

Група законодавців Палати представників США з двох партій представила законопроект, спрямований на підвищення грамотності та обізнаності американської громадськості в сфері кібербезпеки, повідомляє The Hill.

Авторами законопроекту є республіканці Адам Кінцінгер і Гас Біліракіс, а також демократи Анна Ешу, Марк Візі і Крісі Хоулан.

"Атаки на кібербезпеку і порушення даних стають все більш поширеними, завдають збитків приватним компаніям і споживачам у мільярди доларів і розкривають особисту інформацію незліченної кількості американців. У міру того як зловмисники стають все більш витонченими, американці повинні мати інструменти для виявлення ризиків і захисту від атак", - заявила Ешу.

Законопроект передбачає, щоб Національне управління з питань телекомунікацій і інформації (NTIA) організувало кампанію з кіберграмотності, яка буде сприяти розумінню того, як залишатися в безпеці в Інтернеті і запобігати успішним кібератакам.

На думку авторів законопроекту, ця кампанія повинна включати уроки про те, як ідентифікувати фішингові електронні листи, про необхідність часто міняти паролі і використовувати багатофакторну автентифікацію в конфіденційних облікових записах, а також про ризики, пов'язані з використанням загальнодоступних точок Wi-Fi.

Інтерес до питань кібербезпеки зріс після низки кібератак на великі компанії США і держструктури.

Хакерською атакою 7 травня була паралізована робота паливопроводу Colonial Pipeline, яким доправляють пальне з Техасу на східне узбережжя США. 11 травня компанія-оператор оголосила про поступове відновлення роботи. Однак пізніше Colonial Pipeline підтвердив факт виплати викупу хакерам розміром $4,4 млн. Влада США вважає, що на кілька днів роботу трубопроводу паралізувало угруповання DarkSide. У Вашингтоні вважають, що самі хакери живуть в Росії, проте при цьому не мають відношення до влади РФ.

Потім західні ЗМІ повідомляли, що компанія JBS USA - частина найбільшого виробника м'яса в світі бразильської JBS S.A. - 30 травня - піддалася кібератаці. У результаті виникли серйозні збої в роботі інформаційних систем північноамериканського і австралійського підрозділів компанії. ФБР приписав атаку сервісів REvil і Sodinokibi. Передбачається, що це різні назви однієї і тієї ж групи хакерів, сформованої, на думку деяких зарубіжних ЗМІ, в Росії.

У грудні 2020 року американські ЗМІ повідомили, що хакери, пов'язані з іноземним урядом, зламали системи, що належать міністерству фінансів США, міністерству внутрішньої безпеки, Національному управлінню телекомунікацій і інформації (NTIA) Мінторгу США, а також мережі Пентагону, Міненерго і відомства, що опікується безпекою в ядерній сфері NNSA. Низка американських офіційних осіб заявили, що за кібератаками, ймовірно, стоїть хакерська група APT29 або Cozy Bear, нібито пов'язана з російською розвідкою.

Пізніше стало відомо, що кібератака була націлена на IT-компанію SolarWinds з Остіна (штат Техас). Хакери використовували для своїх цілей оновлення, випущені компанією в період з березня до червня минулого року для її програмного забезпечення Orion. У результаті США ввели санкції проти РФ у відповідь на атаку проти SolarWinds.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА