12:35 25.06.2021

Німеччина дозволяє в'їзд до країни з України для повністю вакцинованих проти COVID-19 осіб із 25 червня

2 хв читати
Німеччина дозволяє в'їзд до країни з України для повністю вакцинованих проти COVID-19 осіб із 25 червня

Німеччина дозволяє в'їзд до країни з 25 червня для осіб, повністю вакцинованих проти COVID-19 вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів.

"З 25 червня 2021 року в'їзд з України до Німеччини для осіб, повністю вакцинованих проти SARS-CoV-2 вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), буде знову можливим. Повністю вакциновані особи зможуть знову в'їжджати до Німеччини для відвідання друзів, знайомих і родичів, а також із туристичною метою. Безвізовий в'їзд для громадян України з біометричними паспортами буде знову можливим", - ідеться в повідомленні посольства Німеччини в Україні.

Зазначається, що право в'їзду до Німеччини матимуть ті особи, які отримали щеплення однією з вакцин, зазначених на інтернет-сторінці Інституту Пауля Ерліха, якщо з дня щеплення останньою необхідною дозою або вакциною, яка потребує однієї дози, минуло щонайменше 14 днів.

"Наразі це стосується тільки вакцин, визнаних Європейським агентством з лікарських засобів. Перелік вакцин планується розширити і доповнити іншими вакцинами з аналогічними захисними стандартами, щойно будуть завершені необхідні тестування", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для в'їзду необхідно надати цифровий сертифікат COVID європейського зразка або аналог підтвердження вакцинації у цифровий або в паперовій формі, виданий німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами.

"Для осіб, які одужали від хвороби, щеплення може передбачати лише одну дозу вакцини. Для підтвердження повної вакцинації особам, які одужали, необхідно також довести, що перед щепленням вони хворіли на коронавірус SARS-CoV-2. Підтвердженням факту хвороби має бути позитивний результат ПЛР-тесту", - зазначають у посольстві.

Крім того, особи, яким ще не виповнилося 12 років і які ще не отримали щеплення проти коронавірусу, можуть за наявності у них документального підтвердження тесту (ПЛР або антиген-тесту) в'їжджати до Німеччини в супроводі одного або обох повністю вакцинованих батьків. Особам, яким ще не виповнилося шість років, підтвердження тестування при цьому не потрібно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА