12:43 25.06.2021

Разумков заявив про труднощі внесення змін до Конституції в частині діяльності антикорупційних органів

2 хв читати
Разумков заявив про труднощі внесення змін до Конституції в частині діяльності антикорупційних органів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, малоймовірною можливість зібрати необхідних 300 голосів для внесення змін до Конституції України в частині діяльності антикорупційних органів.

"Це буде складно зробити, оскільки підтримка в стінах парламенту не завжди буде одностайною з цього питання. Це непростий процес, до якого потрібно буде залучати і президента України, якщо залишатися в тій наявній парадигмі, і Верховну Раду... Але сьогодні, я думаю, що говорити про те, що є точно 300 голосів під цей законопроект, малоймовірно", - сказав Разумков на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Водночас він зазначив, що підтримує "цей крок", оскільки "хотілося б бачити більше незалежності в діяльності антикорупційних органів".

Як повідомлялося, 23 лютого група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект, який пропонує уповноважити Верховну Раду надавати згоду на призначення та звільнення президентом директорів НАБУ та ДБР з обійманих посад. Законопроект №5133 пропонує доповнити ст. 85 Конституції новими пунктами, згідно з якими Верховну Раду наділяють такими повноваженнями. При цьому призначення і звільнення керівників обох правоохоронних органів, згідно із законопроектом, належить до повноважень президента України. Автори законодавчої ініціативи пропонують закріпити їх у ст. 106 Основного закону.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що його ухвалення сприятиме оптимізації та збалансованості повноважень глави держави і парламенту у сфері призначення і звільнення директора НАБУ і ДБР, а також забезпечить максимальну незалежність й ефективність функціонування очолюваних ними органів.

Серед авторів законопроекту представник президента України в Конституційному Суді (КС), народний депутат від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський.

16 березня під час голосування у Верховній Раді 267 народних депутатів підтримали проект постанови про скерування до Конституційного Суду законопроекту №5133 для перевірки на відповідність вимогам ст.157 і 158 Конституції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА