12:54 25.06.2021

СБУ викрила міжрегіональну мережу агітаторів, які здійснювали інформаційні операції в інтересах іноземних спецслужб

2 хв читати
СБУ викрила міжрегіональну мережу агітаторів, які здійснювали інформаційні операції в інтересах іноземних спецслужб

Служба безпеки України викрила міжрегіональну мережу агітаторів, які здійснювали ворожі інформаційні операції на замовлення іноземних спецслужб, зокрема поширювали через інтернет заклики до зміни кордонів і повалення конституційного ладу в Україні, повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

"Під час слідчих дій у пропагандистів виявлено комп'ютерну техніку, обладнання та електронні носії інформації з доказами протиправної діяльності. Наразі восьми зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, ще двох – засуджено до позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що в Києві контррозвідники СБУ викрили уродженця Донецької області, який публічно закликав до захоплення державної влади й вступу до лав незаконних збройних формувань так званих ДНР і ЛНР.

"Для поширення ворожого контенту він використовував власні акаунти в соціальних мережах", - наголошують у спецслужбі.

Зазначається, що ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що поширювані чоловіком тексти містили заклики до насильницької зміни чинної влади в Україні.

"У Маріуполі кіберспеціалісти СБУ заблокували діяльність місцевого жителя, який поширював через персональні сторінки заборонених соцмереж публікації зі зміни державних кордонів України. Також він закликав до ведення агресивної війни. Наразі перевіряється інформація про співпрацю зловмисника зі спецслужбами РФ через одну з громадських організацій", - повідомляють правоохоронці.

Вони зазначають, що в Сумській області повідомлено про підозру жителю міста Путивлю, який поширював в інтернеті матеріали із закликами до повалення конституційного ладу в Україні, а в Черкаській області було викрито інтернет-агітатора, який поширював заклики до захоплення державної влади та фізичної розправи над чиновниками.

"Також встановлено жительку регіону, яка агітувала до зміни державних кордонів нашої країни", - наголошують правоохоронці.

Вони повідомляють, що в Закарпатській області було заблоковано деструктивну інтернет активність двох місцевих жителів.

"Зловмисники розповсюджували в соціальних мережах заклики до відокремлення окремих територій України, де компактно проживають національні меншини", - уточнюють у СБУ.

Там додають, що у Вінницькій області за матеріалами органів держбезпеки було засуджено зловмисника, якого українська спецслужба викрила на агітації до дій проти територіальної цілісності нашої держави.

"У СБУ тривають заходи, спрямовані на виявлення та блокування спроб іноземних спецслужб використовувати інтернет-простір для проведення підривної діяльності проти нашої країни", - резюмують у спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА