13:42 25.06.2021

House of Europe відкрила мобільний павільйон у Миколаєві

2 хв читати
House of Europe відкрила мобільний павільйон у Миколаєві

У рамках програми House of Europe, що фінансується Європейським Союзом, у Миколаєві розпочав роботу мобільний павільйон, розповів під час прес-конференції в п'ятницю глава програми Крістіан Дімер.

За його словами, мобільний павільйон - пересувне "представництво" House of Europe, яке подорожує українськими містами і на кілька тижнів стає магнітом для місцевих жителів. Павільйон відвідає міста, яким бракує культурної інфраструктури, але достатньо потенціалу суспільства.

Павільйон - це не лише сучасна архітектурна конструкція, а й інфопойнти, майданчик для подій, магніт для креативних місцевих жителів і гостей міста. "Тут проходитимуть різноманітні воркшопи, лекції, презентації та кінопокази. Крім того, відбудуться два концерти на відкритті й закритті павільйону", - анонсувала представниця House of Europe Ольга Кучмагра.

Павільйон відкритий за фінансової підтримки Європейського Союзу, а також за участю творчої платформи MY ART. Проект створено молодими українськими архітекторами Іваном Протасовим, Яною Бучачською, Дмитром Міхєєвим і Тарасом Бараном.

За словами Дмитра Міхєєва, конструкція охоплює 180 квадратних метрів. "Це сучасна будівля з двома амфітеатрами. Павільйон адаптується до архітектури міста, він - як конструктор лего із 4 деталей, його можна зібрати 6 способами. Нові проекти, в яких нестандартні конструкції, які ще не робили в Україні, - це завжди виклик, це завжди цікаво. Ми дуже задоволені, що нам вдалося реалізувати його", - зазначив він.

House of Europe - програма, яка фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного і творчого обміну між Україною та колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА