14:46 25.06.2021

Венедіктова: Психологічна робота з людьми, що чинять насильство в сім'ї, допоможе у викоріненні цього ганебного явища

2 хв читати
Венедіктова: Психологічна робота з людьми, що чинять насильство в сім'ї, допоможе у викоріненні цього ганебного явища

Відкриття в Донецькій області Консультативного центру корекційних програм для людей, які вчиняють насильство в сім'ї, допоможе не допустити повторення випадків сімейного насильства, а в майбутньому викоренити це явище, вважає генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

У повідомленні Офісу генпрокурора зазначено, що під час робочої поїздки на Донбас Венедіктова взяла участь у відкритті в Костянтинівці Донецької області Консультативного центру з впровадження корекційних програм для осіб, які вчиняють домашнє насильство.

За інформацією Офісу генпрокурора, Костянтинівка стала одним із 15 міст-учасників програми "Міста, вільні від домашнього насильства", спеціалізовану службу такого формату було створено у співпраці з Фондом ООН у сфері народонаселення в Україні (UNFPA).

"Консультативний центр для роботи з кривдниками створили в приміщенні Костянтинівського відділу №2 районні Краматорського управління поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області. Тут функціонує спеціально обладнаний кабінет для роботи психологів із тими, хто вчиняє насильство в сім'ї", - йдеться в повідомленні відомства.

Посилаючись на слова генпрокурора, у відомстві наголошують, що в 2021 році протидію кримінальним правопорушенням, пов'язаним із домашнім насильством, визначено пріоритетом роботи органів прокуратури. Водночас, як наголошується в повідомленні, важливими кроками на шляху до подолання цієї проблеми є не лише притягнення кривдників до відповідальності, а й робота, спрямована на їх виправлення.

"Особи, які вчиняють домашнє насильство, не завжди усвідомлюють власну протиправну поведінку та не можуть реально оцінити негативні наслідки для своєї родини. І тут важливо допомогти кривдникам зрозуміти суспільну небезпечність їхніх діянь та сформувати у них нову, неагресивну психологічну модель поведінки у приватних стосунках. Тому відкриття сьогодні Консультативного центру з впровадження відповідних програм для таких осіб є важливим кроком для викорінення цього ганебного явища та налагодження позитивного психологічного клімату в сім'ях", - зазначила генпрокурор.

За інформацією Офісу генпрокурора, завданням центру буде, зокрема, протидія повторному домашньому насильству.

У відомстві також уточнюють, що це перший заклад такого формату на Донеччині. З корекційними програмами для людей, що вчиняють насильство в сім'ї, працюватимуть 53 фахівці-психологи. Робота психологів координуватиметься з правоохоронними і судовими органами.

Генпрокурор також повідомила, що планується запровадження спеціалізації прокурорів щодо здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях цієї категорії.

В Офісі генпрокурора інформують, що в Донецькій області Венедіктова проведе нараду з керівниками обласних прокуратур з протидії посяганням на територіальну цілісність і недоторканність держави.

"Обговорюватиметься стан протидії злочинності в регіонах та розслідування кримінальних правопорушень, вчинених в умовах збройного конфлікту або пов'язаних зі збройною агресією", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА