15:12 25.06.2021

СБУ не направляла до Мінкультури подання щодо внесення російського виконавця Басти до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України

2 хв читати
СБУ не направляла до Мінкультури подання щодо внесення російського виконавця Басти до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України

Міністерство культури та інформаційної політики України останнім часом не отримувало подання від Служби безпеки України щодо внесення російського виконавця Василя Вакуленка (творчий псевдонім "Баста") до списку осіб, котрі загрожують національній безпеці України, повідомляє прес-служба Мінкультури в п'ятницю.

"Зважаючи на велику кількість запитів на інформацію щодо внесення російського виконавця Басти до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє про відсутність відповідного подання від Служби безпеки України. Інформація щодо наявності такого звернення у медіа не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в разі надходження запиту від СБУ Мінкультури обов'язково розгляне його в установленому порядку.

У відомстві також додають, що МКІП автоматично вносить зміни до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, на підставі подання від Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

"Процедура здійснюється автоматично, адже, згідно з чинним законодавством, повноважень вирішувати, "включати" чи "не включати" до списків, МКІП не має", - наголошують у Мінкульті.

Там додають, що Міністерство оперативно здійснює оприлюднення переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, та його поновлення.

"Відомості в Переліку своєчасно й оперативно оновлюються, з ними можна ознайомитися на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України в рубриці "ООС" у підрубриці "Інформація", - резюмують у Мінкульті.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що СБУ нібито передала до Мінкульту подання про внесення артиста, який планує провести кілька концертів в Україні, до переліку осіб, котрі загрожують національній безпеці країни.

У 2017 році Вакуленко вже отримував заборону на в'їзд в Україну на 3 роки й був внесений до списку осіб, що загрожують національній безпеці України. У вересні 2020 року його вилучили з цього переліку.

Вакуленко - російський музикант, телерадіоведучий, актор. Відомий під творчими псевдонімами та проектами Баста, Ноггано та ін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА