16:03 25.06.2021

Кабмін зобов'язав з 2 липня осіб, що прибувають з Індії, Великої Британії, РФ і Португалії, під час в'їзду в Україну здавати експрес-тест на антиген

2 хв читати
Кабмін зобов'язав з 2 липня осіб, що прибувають з Індії, Великої Британії, РФ і Португалії, під час в'їзду в Україну здавати експрес-тест на антиген

Кабінет Міністрів України вжив низку заходів протидії коронавірусу штаму "Дельта", зокрема, іноземцям та особам без громадянства старше 12 років, які прибувають в країну з Індії, Великої Британії та Північної Ірландії, РФ і Португалії, під час в'їзду необхідно буде пройти експрес-тестування на антиген, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я з посиланням на заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна.

"Перш за все ми здійснюватимемо контроль стану здоров’я прибулих із країн, де цей штамп коронавірусу вже поширений. Для цього розгорнуть пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 у пунктах пропуску через державний кордон", - сказав Кузін.

За його словами, тести також необхідно буде здавати іноземцям та особам без громадянства, які перебували на території Індії, Великої Британії та Північної Ірландії, РФ і Португалії щонайменше сім днів протягом останніх 14 днів.

За наявності негативного результату таким особам дозволять в'їхати в Україну. В разі відсутності такого результату або відмови від тестування прикордонник відмовляє такій особі в перетині державного кордону в порядку, визначеному статтею 14 закону "Про прикордонний контроль".

При цьому громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України (крім тих, хто молодше 12 років) та прибули або перебували на території цих країн щонайменше сім днів протягом останніх 14 днів, також повинні пройти експрес-тестування в пунктах пропуску та в разі позитивного результату пройти обов'язкову самоізоляцію чи обсервацію.

Працівники Нацполіції забезпечать супровід осіб, які підлягають обсервації, від зони прикордонного контролю до санітарної зони для їх подальшого транспортування до місць обсервації або до закладів охорони здоров'я для їх госпіталізації. Санітарні зони облаштовуються поза територією пунктів пропуску через державний кордон.

Список країн переглядатиметься і оновлюватиметься залежно від епідемічної ситуації.

Нові норми будуть діяти з 2 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА