17:31 25.06.2021

"Євросолідарність" вимагає викликати Зеленського на засідання ТСК щодо вагнерівців

3 хв читати
"Євросолідарність" вимагає викликати Зеленського на засідання ТСК щодо вагнерівців

Політична партія "Європейська солідарність" вимагає викликати президента України Володимира Зеленського на засідання парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування можливих фактів державної зради й отримати пояснення у справі вагнерівців, заявив лідер партії, п'ятий президент України та народний депутат Петро Порошенко.

Як повідомляє прес-служба політсили, Порошенко заявив, що після низки самовикривальних одкровень Зеленського країна потребує правди та відповідей.

"Учора Зеленський вперше за увесь цей час визнав, що досі заперечувана ним спецоперація таки готувалася, і чітко дав зрозуміти, що саме він в останній момент її згорнув. Результат нам відомий іще з літа 2020-го. Виродки з приватної армії "Вагнера" уникнули відповідальності за вбивства наших воїнів і назавжди розчинилися в безмежних російських просторах", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що заяви та дії Зеленського підривають довіру до українських спецслужб із боку розвідувальних органів наших євроатлантичних партнерів, на формування якої команда п'ятого президента витратила п'ять років.

"Зізнання" Зеленського лише наголосили, якою гострою є необхідність незалежного розслідування зриву спецоперації, особливо на тлі плутаної розповіді про те, що саме він "попередив" Лукашенка. І тут потрібна ясність. Суспільство має знати правду", - заявив нардеп.

Він додав, що наступного тижня "Європейська солідарність" разом із партнерами вимагатиме включити зрив спецоперації із затримання "вагнерівців" у предмет діяльності ТСК з розслідування можливих фактів державної зради.

"І запросити на її засідання Володимира Зеленського. Я буду тільки радий, якщо він зможе зняти питання про роль у цій історії його особисто та його оточення", - резюмував Порошенко.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заперечив причетність глави Офісу президента Андрія Єрмака до зриву так званої операції з захоплення "вагнерівців", назвавши ідею такої операції "ідеєю інших країн".

Він зазначив, що востаннє він спілкувався з Олександром Лукашенком, обговорюючи питання затриманих вагнерівців. "Коли "вагнерівці" були на території Білорусі, я зателефонував Олександру Григоровичу, попередив його, сказав, що ми готові передати повну інформацію про цих людей", - сказав президент.

Глава держави додав, що Лукашенко сказав йому, що "не підведе" і "розбереться". "Я був упевнений, що він передасть нам цих убивць. Але потім сталося те, що сталося, і це була остання наша розмова", - зазначив Зеленський.

29 липня 2020 року в Мінську затримали 33 членів ПВК "Вагнер".

12 серпня Офіс генерального прокурора (Україна) звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб із російської приватної військової компанії "Вагнера", які "брали активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Проте 14 серпня стало відомо, що Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА