17:40 25.06.2021

Посли Франції та Німеччини заявили, що ідея про відновлення самітів "ЄС-РФ" не була підтримана, і пообіцяли обговорювати такі питання з Києвом - МЗС

2 хв читати
Посли Франції та Німеччини заявили, що ідея про відновлення самітів "ЄС-РФ" не була підтримана, і пообіцяли обговорювати такі питання з Києвом - МЗС

На виконання доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби до Міністерства закордонних справ України були запрошені посол Німеччини та посол Франції в Україні для обговорення ініціативи про відновлення самітів ЄС-РФ.

"Українська сторона наголосила, що така ініціатива іде всупереч санкційній політиці ЄС, ухваленій у відповідь на агресію РФ проти України, підриває європейську солідарність на тлі ескалації Росією ситуації на тимчасово окупованих територіях та кордонах України, не заохочує Москву до виконання Мінських домовленостей", - йдеться у коментарі МЗС України.

Зазначається, що глави іноземних дипмісій заявили, що це була лише ідея для обговорення в контексті розгляду стратегії ЄС щодо Росії на засіданні Європейської ради 24 червня.

"Зазначена пропозиція в кінцевому підсумку не була підтримана", - повідомили в МЗС.

Так, посли підтвердили, що Німеччина та Франція є незмінним друзями України і продовжують докладати зусиль для відновлення територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

"Сторони домовилися, що такі питання обговорюватимуться з Україною перед їх оприлюдненням", - додали у відомстві.

Раніше Кулеба повідомив, що Міністерство закордонних справ України обговорить із послами Франції та Німеччини ситуацію, що склалася навколо ініціативи Парижа та Берліна про відновлення самітів Росія - Європейський Союз.

"Сьогодні ми поспілкуємося з послами Німеччини, Франції. І хочемо краще розуміти, які наміри переслідують Берлін та Париж і як це співвідноситься із санкційною політикою проти Росії та їх роллю посередників у "нормандському форматі", - заявив Кулеба у відеозверненні, оприлюдненому в п'ятницю.

Як повідомлялося, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон висунули пропозицію обдумати можливість організації в майбутньому саміту ЄС на рівні глав держав та урядів за участю президента РФ Володимира Путіна.

Лідери країн Європейського Союзу на саміті в Брюсселі відхилили цю ініціативу. За словами двох європейських дипломатів, обізнаних із ситуацією, цю пропозицію було вилучено із заключного комюніке саміту ЄС після тривалих переговорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА