07:38 26.06.2021

Китай погрожував Україні заблокувати постачання 500 тис. доз вакцини, якщо Київ підтримає документ про порушення прав людини в Сіньцзяні

2 хв читати
Китай погрожував Україні заблокувати постачання 500 тис. доз вакцини, якщо Київ підтримає документ про порушення прав людини в Сіньцзяні

Китайські офіційні особи, ймовірно, заявляли Україні, що заблокують призначену їй поставку 500 тис. доз вакцини проти COVID-19, якщо вона підтримає в ООН документ, який закликає до ретельного вивчення ситуації з правами людини в Сіньцзяні, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на власні джерела серед дипломатів у структурах ООН.

"Україна приєдналася до представленої Канадою на Раді з прав людини в Женеві у вівторок заяви, яку також підтримали понад 40 країн, із закликом до Китаю дозволити негайний доступ незалежних спостерігачів в Сіньцзян", - передає агентство.

За його даними, Україна напередодні відкликала підпис під цією заявою. За версією Associated Press, таке рішення вона схвалила саме після того, як Пекін пригрозив заблокувати постачання вакцини.

"У четвер Україна виключила своє ім'я зі списку держав, які підписали (документ - ІФ) після того, як китайська влада попередила Київ, що заблокує заплановану поставку не менше 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 в Україну, якщо вона цього не зробить, заявили дипломати з двох західних країн", - зазначає агентство.

Агентство уточнює, що дипломати розповіли про це на умовах анонімності, оскільки не уповноважені говорити на цю тему зі ЗМІ.

За даними агентства, Україна домовилася про покупку 1,9 млн доз вакцини CoronaVac у компанії Sinovac, і станом на початок травня отримала 1,2 млн доз.

Журналістам агентства не вдалося отримати відповідь за запитом на цю тему ні в Києві, ні в Пекіні, зазначається в повідомленні.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА