08:12 26.06.2021

США і Німеччина обговорюють варіанти компенсації Україні можливих втрат від запуску "Північного потоку 2"

1 хв читати
США і Німеччина обговорюють варіанти компенсації Україні можливих втрат від запуску "Північного потоку 2"

США і Німеччина планують домовитися про зобов'язання зі зміцнення енергетичної інфраструктури України і компенсації транзитних зборів, які можуть бути нею втрачені в результаті запуску газопроводу "Північний потік 2", повідомило агентство Bloomberg.

Зазначається, що при цьому сторони також вивчають способи посилення "стримування російської агресії за допомогою загрози санкцій".

США і Німеччина хочуть укласти угоду, покликану ослабити геополітичні вигоди Москви після завершення будівництва газопроводу, до серпня, тобто, до планованого візиту до Вашингтона канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Агентство нагадало, що в середу в Берліні держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що обидві сторони говорили про способи "гарантій того, що Росія не зможе використовувати енергетику як інструмент примусу, спрямованого проти України або кого-небудь ще".

"Ми сповнені рішучості подивитися, чи зможемо ми отримати щось позитивне зі складної ситуації, яку ми успадкували", - сказав Блінкен, додавши, що США хочуть "зробити все можливе, щоб переконатися, що в кінцевому підсумку енергетичну безпеку Європи буде не підірвано, а фактично укріплено". Те ж саме, за його словами, стосується і України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА