14:20 28.06.2021

Зеленський дякує Єврораді за схвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС

2 хв читати
Зеленський дякує Єврораді за схвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС

Президент України Володимир Зеленський вітає ухвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС, наголосивши, що укладання стане ще одним кроком до входження України в єдиний європейський простір.

"Вдячний Європейській раді та головуванню Португалії в Раді ЄС у 2021 році за ухвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС. Угода дасть змогу нашим громадянам отримати дешевші квитки та розширити географію подорожей. Її укладання стане ще одним кроком до входження України в єдиний європейський простір", - написав Зеленський на сторінці у Twitter у понеділок.

Відповідно до прес-релізу на сайті Європейської ради, рада у понеділок, 28 червня, "дала зелене світло" на укладання трьох сусідніх авіаційних угод - з Україною, Вірменією й Тунісом, а також угоди про повітряний транспорт із Катаром.

"Ці угоди відкриють ринок авіаперевезень, пропонуючи нові можливості і для споживачів, і для операторів. За рахунок ефективнішого взаємозв'язку вони сприятимуть торгівлі, туризму, інвестиціям, а також економічному та соціальному розвитку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що три угоди про сусідство знімуть ринкові обмеження щодо сусідніх із ЄС країн і зв'яжуть ці країни з внутрішнім авіаційним ринком ЄС, оскільки вони приймуть авіаційні стандарти ЄС і застосовуватимуть авіаційні правила ЄС.

"Рішення щодо України, Вірменії та Катару дають змогу застосовувати угоду на тимчасовій основі до завершення процедур, необхідних для набуття нею чинності. Очікується, що чотири угоди будуть укладені восени 2021 року. Потім кожна угода має бути ратифікована кожною державою-членом, союзом та іншої стороною", - уточнили в Єврораді.

Як повідомлялося, 3 лютого прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив стурбованість, що укладання Угоди про спільний авіаційний простір Європейського Союзу з Україною знову перенесено, і просив європейських партнерів прискорити цей процес.

У свою чергу глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив, що Україна зі свого боку виконала всі вимоги щодо Угоди про спільний авіаційний простір і укладання відбудеться найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА