19:14 28.06.2021

Зеленський підписав закон, який закріплює автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових норм

1 хв читати
Зеленський підписав закон, який закріплює автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових норм

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю".

Як повідомляє Офіс президента України, документ законодавчо закріпить можливість автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових параметрів. Також закон розширює повноваження "Укртрансбезпеки" в частині здійснення габаритно-вагового контролю, зокрема надає йому право стягувати в судовому порядку плату за проїзд вантажівок, які порушують габаритно-вагові норми.

"Крім того, документ встановлює відповідальність вантажовідправника як першої ланки у вантажних перевезеннях і значно посилює відповідальність автоперевізників за недотримання габаритно-вагових норм", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 3 червня Верховна Рада підтримала закон, який законодавчо закріплює можливість автоматичної фіксації порушень, пов'язаних із відсутністю документів у разі перевищення вагових або габаритних обмежень.

Закон вводить адміністративну відповідальність за правопорушення в сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, зокрема, зафіксованих в автоматичному режимі.

Крім того, за перевезення пасажирів і вантажів Україною без необхідних документів передбачено штраф у 17 тис. грн. Для міжнародних перевезень - 34 тис. грн.

За перевищення вагово-габаритних нормативів від 5% до понад 30% передбачено штраф у розмірі від 8500 грн до 51000 грн.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА