19:28 28.06.2021

Лавров у середу відвідає Туреччину, обговорить Україну і ВТС

2 хв читати
Лавров у середу відвідає Туреччину, обговорить Україну і ВТС

Глава МЗС РФ Сергій Лавров у середу в Антальї проведе переговори з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, під час яких, зокрема, обговорить ситуацію в Україні і Чорноморському регіоні, а також військово-технічне співробітництво Москви і Анкари, повідомили в понеділок у МЗС Росії.

"У ході переговорів в Антальї планується торкнутися широкого кола тем двостороннього і міжнародного порядку денного. Будуть обговорені ситуація в Закавказзі, стан справ на Близькому Сході і в Північній Африці, в Афганістані, обстановка в Україні, в Центральній Азії, в Східному Середземномор'ї і Чорноморському регіоні", - йдеться в коментарі, розміщеному на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Крім того, "окрема увага буде приділена розширенню кооперації у високотехнологічних сферах, включно з військово-технічним співробітництвом", повідомили на Смоленській площі.

Під час переговорів також "передбачається обговорення питань гарантування безпеки життя і здоров'я громадян Росії, які перебувають в Туреччині з урахуванням повноцінного відновлення двостороннього пасажирського авіасполучення з 22 червня 2021 року", наголошується в повідомленні.

"Будуть обговорюватися теми взаємодії профільних органів двох країн для нарощування зусиль в боротьбі проти коронавірусної інфекції, застосування російської вакцини "Супутник V" і якнайшвидше налагодження його виробництва турецькими фармакологічними компаніями", - зазначили в МЗС РФ.

Разом із тим, міністри мають намір "предметно обговорити хід політичного врегулювання сирійського конфлікту на тлі президентських виборів, які відбулися в САР 26 травня 2021 року і тривалої підготовки до проведення шостої сесії Редакційної комісії Конституційного комітету в Женеві".

"На порядку денному будуть також питання нарощування гуманітарного сприяння місцевим жителям, стан справ в Ідлібі і на північному сході Сирії, боротьба з тероризмом", - пояснили в російському дипвідомстві.

Крім того, "відбудеться предметний обмін думками щодо перспектив розвитку ситуації в Лівії з урахуванням позитивного вкладу зовнішньополітичних ініціатив Москви і Анкари в справу комплексного врегулювання кризи в цій країні".

"Серед основних тем на переговорах - підготовка до проведення референдуму з конституції і загальних виборів, запланованих на 24 грудня 2021 року, сприяння лівійській владі у вирішенні політичних та соціально-економічних проблем і консолідації національних збройних сил, діяльність Спільного військового комітету в форматі "5+5", - повідомили в МЗС Росії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА