18:21 29.06.2021

У Міноборони Нідерландів звинуватили літаки РФ у небезпечних діях поблизу нідерландського фрегата в Чорному морі

2 хв читати
У Міноборони Нідерландів звинуватили літаки РФ у небезпечних діях поблизу нідерландського фрегата в Чорному морі

Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів Evertsen у Чорному морі, повідомляє у вівторок нідерландське оборонне відомство.

За його інформацією, інцидент стався 24 червня, коли фрегат перебував поблизу Криму. Нідерландська сторона стверджує, що російські винищувачі кілька годин здійснювали прольоти на небезпечно близькій відстані до Evertsen, симулюючи атаки на корабель.

Міноборони Нідерландів наводить слова капітана фрегата, який назвав такі дії російських військових безвідповідальними та небезпечними.

Західні ЗМІ зазначають з посиланням на оборонне відомство Нідерландів, що російські літаки були озброєні ракетами "повітря-поверхня" і бомбами. У відомстві стверджували, що "після декількох годин залякувань також мало місце пригнічення радіоелектронної апаратури Evertsen з боку російських сил.

За інформацією західних ЗМІ, міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд назвала дії Росії безвідповідальними і сказала, що Нідерланди "сповістять Росію про це".

"Evertsen мав усі права на те, щоб плисти там. Немає жодних виправдань для такого роду агресивних дій, які також необґрунтовано збільшують ризик нещасних випадків", - цитують ЗМІ її слова.

В акваторії Чорного моря 28 червня стартували великі військово-морські навчання Sea Breeze-2021. У них задіяні 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн НАТО, а також партнерів альянсу. Загалом передбачається участь військових із 32 країн.

За повідомленням 6-го оперативного флоту США, під час навчань відпрацьовуватимуться бойові дії на морі, на суші та в повітрі, зокрема висадка десанту, протичовнова та протиповітряна боротьба.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА