19:32 29.06.2021

У рамках ініціативи Зеленської відбулося перше засідання Ради безбар'єрності

2 хв читати
У рамках ініціативи Зеленської відбулося перше засідання Ради безбар'єрності

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у першому засіданні Ради безбар'єрності, створеному для моніторингу та контролю стану виконання Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року, повідомляє прес-служба президента.

На засіданні під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля було розглянуто пріоритетні ініціативи від міністерств у кожному з шести напрямів безбар'єрності, які ввійдуть до плану заходів на 2021-2022 роки щодо виконання Національної стратегії.

До створення плану заходів було залучено 15 міністерств, 47 громадських організацій та аналітичних центрів, від яких отримано понад 250 пропозицій.

Як повідомляється, частина з переліку безбар'єрних змін може бути впроваджена протягом двох найближчих років.

Зокрема, Міністерство охорони здоров'я планує до 2023 року впровадити Міжнародну класифікацію функціонування (МКФ). Ця реформа дасть змогу перейти від визначення обмежень людини до визначення її потенціалу та краще планувати послуги, лікувальні й реабілітаційні заходи для кожного, залежно від стану та захворювань.

Міністерство інфраструктури України на основі проведеного аудиту Міжнародного аеропорту "Бориспіль" розробить рекомендовані стандарти комфорту та безпеки для маломобільних груп населення, а також рекомендації щодо їх упровадження в усіх аеропортах України, а згодом – і на залізничних та автомобільних вокзалах.

Міністерство соціальної політики планує створити єдину інтернет-платформу для дистанційного отримання та доступу до всіх державних соціальних послуг для всіх груп населення. Наприклад, державні веб-сторінки мають бути адаптовані для осіб із порушеннями зору та слуху.

На наступному засіданні Ради, яке відбудеться в липні, міністерства мають представити доопрацьований проект Плану заходів із пропозиціями та визначеною фінансовою частиною. Також на засіданні мають бути затверджені ключові індикатори виконання Плану заходів.

"Безбар'єрність стає новою суспільною нормою. Зміни, ініційовані на Раді безбар’єрності, стосуються не лише людей, котрі змушені стикатися з різними бар’єрами у своєму житті. Ці зміни насамперед про те, якою країною ми прагнемо бути. Країною, де кожен має рівні права та можливості. Країною без бар’єрів", - зазначила Зеленська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА