21:00 29.06.2021

Україна та Ісландія домовилися про двосторонню підтримку ініціатив, націлених на захист прав людини в ЮНЕСКО

2 хв читати
Україна та Ісландія домовилися про двосторонню підтримку ініціатив, націлених на захист прав людини в ЮНЕСКО

Перша заступниця міністра закордонних справ України, глава Національної комісії у справах ЮНЕСКО Еміне Джапарова у вівторок, 29 травня, провела відеозустріч із главою ісландської Нацкомісії у справах ЮНЕСКО Саєн Штефансдоттір, під час якої сторони обговорили питання двостороннього співробітництва між комісіями, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що в зустрічі також узяла участь посол з питань ЮНЕСКО МЗС Ісландії Елін Флінгерінг.

"Еміне Джапарова поінформувала про особливості організації Національної комісії України у справах ЮНЕСКО та процес її реформування відповідно до пріоритетів діяльності організації. Серед пріоритетів, які відображені в проекті стратегії діяльності Національної комісії у справах ЮНЕСКО, вона відзначила цифровізацію та гендерну рівність", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що Джапарова також відзначила "позитивний приклад кампаній зовнішньополітичного відомства щодо підтримки жіночого лідерства, а також зусиль, спрямованих на створення сприятливих умов для кар’єрного росту жінок".

"Глава ісландської Нацкомісії у справах ЮНЕСКО зазначила, що питання гендерної рівності є невід’ємною складовою державної політики її країни, зокрема в контексті підтримки відповідних ініціатив у рамках діяльності ЮНЕСКО. Вона також наголосила на негативному впливі пандемії коронавірусу на становище жінок у світі, зокрема щодо зростання випадків домашнього насилля", - наголошують у МЗС.

Там додають, що в контексті співпраці двох країн у ЮНЕСКО сторони домовилися про необхідність підтримки ініціатив обох держав, спрямованих на захист прав людини.

"У зв’язку з цим Еміне Джапарова звернула увагу співрозмовниць на порушення прав людини в окупованому Криму", - додають українські дипломати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА