10:34 30.06.2021

Мінтранс США обмежить авіасполучення з Мінськом через інцидент із літаком Ryanair - джерела

2 хв читати
Мінтранс США обмежить авіасполучення з Мінськом через інцидент із літаком Ryanair - джерела

Вашингтон вдасться до кроків щодо обмеження повітряного сполучення з Білоруссю у відповідь на інцидент із лайнером Ryanair у Мінську, рішення очікується пізніше у вівторок, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

"Міністерство транспорту, яке провадило роботу з Держдепартаментом, планує у вівторок оголосити про обмеження", - інформує Bloomberg, посилаючись на два джерела.

За даними агентства, Федеральне управління цивільної авіації США, у свою чергу, закликало екіпажі пасажирських рейсів, що виконують перельоти над білоруською територією, бути надзвичайно обережними, але водночас скасували короткострокову заборону на прольоти над Білоруссю.

Американський Мінфін 21 червня оголосив про впровадження санкцій стосовно 16 фізичних і п'яти юридичних осіб "у відповідь на ескалацію насильства і репресій з боку режиму Лукашенка", зокрема затримання Романа Протасевича та Софії Сапеги.

У списку, зокрема, значаться Наталія Ейсмонт - прес-секретар Олександра Лукашенка, генпрокурор Білорусі Андрій Швед. Серед організацій санкції впроваджено, зокрема, проти КДБ Білорусі та Внутрішніх військ МВС Білорусі.

ЄС також упровадив санкції проти Білорусі. На початку червня Рада ЄС оголосила, що впроваджує заборону на використання літаками білоруських авіакомпаній повітряного простору країн Євросоюзу, а також на допуск до аеропортів ЄС усіх видів білоруських авіаперевізників. Потім Євросоюз ухвалив рішення впровадити санкції проти 78 білоруських фізичних осіб і восьми організацій через ситуацію з порушенням прав людини в Білорусі. Минулого тижня почали діяти секторальні санкції ЄС проти Мінська. Загалом під санкціями ЄС перебувають 166 фізичних та 15 юридичних осіб Білорусі.

Санкційні списки слідом за ЄС і США розширили також Велика Британія і Канада.

23 травня в аеропорту Мінська здійснив вимушену посадку літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса. Авіакомпанія повідомила, що літак приземлився в Мінську, оскільки білоруські авіадиспетчери інформували про потенційну загрозу на борту лайнера. Інформація про мінування літака згодом не підтвердилася.

Творця інформаційного порталу Nexta, визнаного в Білорусі екстремістським, Романа Протасевича, що летів цим рейсом, після посадки літака в Мінську затримали, також затримали його подругу, студентку Європейського гуманітарного університету у Вільнюсі, громадянку Росії Софію Сапегу. Наразі вони перебувають під домашнім арештом у Мінську.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА