07:02 01.07.2021

НАТО не піде з Чорного моря, заявляє представник альянсу

2 хв читати
НАТО не піде з Чорного моря, заявляє представник альянсу

Спецпредставник генсека НАТО з питань країн Південного Кавказу і Центральної Азії Джеймс Аппатурай, який перебуває в Тбілісі з візитом заявив, що НАТО збереже своє представництво в Чорному морі і буде зміцнювати співробітництво з партнерами в цьому регіоні.

Як заявив Аппатурай у середу грузинському Першому каналу, коментуючи інцидент в Чорному морі за участю британського есмінця Defender, що стався 23 червня, Велика Британія надала альянсу інформацію про інцидент і в НАТО мають повну картину події.

"У НАТО тверда позиція, коли справа стосується свободи судноплавства і факту, що Крим - це Україна, а не Росія. Під час цього інциденту союзники НАТО проявили твердість у захисті перерахованих мною принципів", - сказав він.

За його словами, Росія повинна усвідомити, що союзники НАТО в цьому питанні не відступлять.

"Як я знаю, Defender потім прибув до Грузії. Тому це спільне зобов'язання союзників гарантувати безпеку Чорного моря і відданість цим принципам, що важливо для цього регіону", - зазначив Аппатурай.

При цьому він обвинуватив РФ у "продовженні дестабілізації регіону".

За його заявою, "Росія розміщує в Криму озброєння, включно з ракетними системами, що ускладнює свободу судноплавства".

Аппатурай у зв'язку з цим наголосив, що НАТО збереже своє представництво в Чорному морі для підтримки союзників і партнерів.

Спецпредставник генсека НАТО повідомив, що одним із питань, яке він має намір обговорити в Грузії щодо безпеки Чорного моря, це поглиблення співпраці НАТО і Грузії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА