07:09 01.07.2021

До суду направлено обвинувальний висновок щодо колишньої заступниці голови Міграційної служби України

2 хв читати
До суду направлено обвинувальний висновок щодо колишньої заступниці голови Міграційної служби України

До суду направлено обвинувальний висновок щодо колишньої першої заступниці голови міграційної служби України (ДМС) за прохання надати і одержання службовою особою неправомірної вигоди, повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"30 червня 2021 прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби України в проханні надати і отримати неправомірну вигоду", - сказано в повідомленні на сайті САП у середу.

Як повідомлялося, посадову особу міграційної служби викрито у 2017 році у рамах спецоперації НАБУ під прикриттям, проведеної з метою викриття та документування фактів злочинної діяльності організованої групи в системі органів ДМС України, пов'язаної з використанням корупційної схеми незаконного документування іноземців паспортами громадян України і видами на постійне або тимчасове проживання на її території за обов'язкової умови надання посадовим особам зазначеного державного органу неправомірної вигоди.

В ході досудового слідства встановлено, що перша заступниця голови ДМС України в червні 2017 запропонувала організувати оформлення громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні на один рік з можливістю подальшого її продовження до трьох років. При цьому зазначена посадова особа висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення нею відповідного процесу оформлення документів в сумі $1,8 тис., яку в подальшому отримала.

Згодом, у серпні 2017 колишня перша заступниця голови ДМС України запропонувала організувати процес придбання громадянином Ірану громадянства України за територіальним походженням, яке повинно підтверджуватися неправдивими офіційними документами, подальшого отримання ним паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Для вирішення цього питання перша заступниця висловила прохання надати їй неправомірну вигоду в сумі $30 тис.

Дії колишньої чиновниці кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (прохання надання і одержання службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе вчинення такої посадовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища) КК України.

1 грудня 2020 прокурорами САП ухвалено рішення про відкриття матеріалів слідства стороні захисту.

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено, обвинувальний акт спрямований до Вищого антикорупційного суд для розгляду по суті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА