10:52 01.07.2021

Україномовний аудіогід запрацював у музеї мистецтв ім. Савицького в Узбекистані

1 хв читати
Україномовний аудіогід запрацював у музеї мистецтв ім. Савицького в Узбекистані

Запуск україномовного аудіогіду в Державному музеї мистецтв ім. Ігоря Савицького в м. Нукус (Узбекистан) відбувся в рамках проекту першої леді України Олени Зеленської, повідомляється на сайті глави Української держави.

"Сьогодні ми запустили 21-й аудіогід у рамках проекту і перший в Узбекистані - в місті Нукус, яке, за версією британського видання The Telegraph, посіло друге місце серед найбільш екстраординарних туристичних напрямків у світі", - зазначила дружина президента.

Державний музей мистецтв ім. Савицького - один із найбільших музеїв Узбекистану, налічує майже 100 тис. експонатів, охоплює і архаїку, і сучасний авангард. У колекції музею широко представлено творчість українських художників, зокрема, цілий пласт українського авангарду.

Засновник музею, художник, реставратор, етнограф і мистецтвознавець Ігор Савицький народився у 1915 році в Києві, в 1950 році переїхав до Узбекистану, де брав участь в археологічних та етнографічних дослідженнях, займався вивченням авангардного мистецтва та поповненням музейного фонду. Колекція Савицького стала основою музею, створеного ним у Нукусі в 1966 році і який отримав його ім'я після смерті мистецтвознавця у 1984 році.

Проект із запуску аудіогіду був реалізований за підтримки посольства України в Узбекистані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА