12:54 01.07.2021

Українці влітку-2021 шукають відпочинок у Бердянську й Залізному Порту, за кордоном - у Туреччині та на Кіпрі - Google Україна

2 хв читати
Українці влітку-2021 шукають відпочинок у Бердянську й Залізному Порту, за кордоном - у Туреччині та на Кіпрі - Google Україна

Українці влітку 2021 року найчастіше шукають відпочинок у Бердянську й Залізному Порту, повідомила прес-служба "Google Україна" за підсумками аналізу швидкого зростання запитів за другий квартал 2021 року.

"Після кількох місяців застою через пандемію впевненість мандрівників у безпеці поїздок починає поступово відновлюватися: тенденції пошуку свідчать, що в міру поширення вакцинації інтерес до подорожей, схоже, зростає. Люди хочуть подорожувати, оскільки почуваються більш впевнено, замовляючи поїздки. Дедалі більше українців шукають у Google варіанти літнього відпочинку і всередині країни, і за кордоном", - зазначають у "Google Україна".

У компанії проаналізували пошукові запити українських користувачів зі словами "отдых в/відпочинок в" за квітень-червень 2021 року, щоб зрозуміти, які напрямки відпочинку цікавлять українців цього сезону.

У зв'язку з обмеженнями на міжнародні поїздки в Україні люди продовжували більше цікавитися відпочинком усередині країни. Цього року найпопулярнішими напрямками стали Бердянськ, Залізний Порт і Коблеве (у 2020-му - Коблеве, Лазурне та Затока).

До десятка популярних напрямків для відпочинку в Україні за підсумками запитів у Google у другому кварталі-2021 увійшли також Затока, Кирилівка, Одеса, Арабатська Стрілка, Сєдове, Скадовськ та Щасливцеве.

"Сьогодні дедалі більше країн відкривають свої кордони для українців, відповідно, зростає кількість запитів про відпочинок на закордонних курортах. Який рік поспіль найпопулярнішим серед українців напрямком відпочинку за кордоном залишається Туреччина", - констатує компанія.

На міжнародному напрямку, за даними "Google Україна", пошукові запити про відпочинок у Туреччині, на Кіпрі та в Албанії стали найпопулярнішими в Україні в другому кварталі 2021 року.

До топ-10 також увійшли Болгарія, Чорногорія, Хорватія, Греція, Єгипет, Грузія і ОАЕ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА