15:15 01.07.2021

Україна та Франція проведуть консультації про визнання українських свідоцтв про вакцинацію - МЗС

2 хв читати
Україна та Франція проведуть консультації про визнання українських свідоцтв про вакцинацію - МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріану за ініціативою французької сторони.

"Дмитро Кулеба окремо порушив питання визнання Францією українських свідоцтв про вакцинацію від COVID-19. Сторони домовилися, що невдовзі відбудуться відповідні українсько-французькі консультації", - йдеться в повідомленні МЗС України в четвер.

Міністри відзначили безпрецедентно високий рівень, якого наразі досягли двосторонні відносини України та Франції. Французький міністр висловив задоволення тісним діалогом, який склався у нього з українським колегою.

Ле Дріан подякував Кулебі за його особисте сприяння швидкому та злагодженому переїзду посольства Франції в Україні в нове приміщення.

"Міністри привітали активний розвиток економічної співпраці, зокрема укладення чотирьох стратегічних міжурядових угод на загальну суму понад 1,3 млрд євро. Сторони позитивно відзначили нещодавній візит поважної делегації Асоціації французьких підприємств MEDEF до України, участь у якому взяли топ-керівники низки французьких компаній", - зазначили в МЗС України.

Також сторони обговорили перспективи роботи "нормандського формату" на всіх рівнях: глав держав і урядів, міністрів закордонних справ, радників лідерів.

"Кулеба наголосив, що Україна високо цінує зусилля Франції у рамках "нормандського формату", який залишається основним майданчиком для врегулювання російсько-українського збройного конфлікту попри провокативну поведінку Росії", - пояснили в міністерстві.

Крім того, Ле Дріан докладно роз'яснив Кулебі мотиви нещодавньої німецько-французької ініціативи щодо відновлення діалогу ЄС із Російською Федерацією, яка не здобула підтримки серед країн-членів ЄС.

"Французький міністр наголосив, що Париж виступає за вимогливий діалог щодо Москви. Глава української дипломатії нагадав, що ЄС призупинив проведення самітів з Росією у 2014 році внаслідок агресії РФ проти нашої держави, і без конструктивних кроків з російського боку говорити про відновлення такого формату діалогу немає жодних підстав", - наголошується в повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА