17:25 01.07.2021

СБУ ліквідувала схему з працевлаштування українців на об'єктах ОПК РФ

1 хв читати
СБУ ліквідувала схему з працевлаштування українців на об'єктах ОПК РФ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила протиправну схему залучення Російською Федерацією трудових мігрантів з України, яких хотіли використовувати на об'єктах оборонно-промислового комплексу РФ.

"Оперативники СБУ встановили, що українських фахівців суднобудівної галузі залучали до робіт у межах замовлень Міністерства оборони та Прикордонних сил Федеральної служби безпеки РФ. За даними СБУ, до "схеми" був залучений колишній працівник одного з конструкторських бюро, що нині входить до "Укроборонпрому", - повідомляє прес-центр СБУ

Зазначено, що, маючи спеціальну фахову підготовку як інженер-технолог, він брав участь у будівництві (забезпечував якість виробництва та надавав технічну допомогу) протидиверсійного катера для Прикордонної служби ФСБ і понтона для потреб ВМФ.

За результатами попереднього розслідування йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

У відомстві нагадали, що таке працевлаштування суперечить вимогам ст. 9 і 12 закону України "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання" та рішенням РНБО України від 27.08.2014 року "Про заходи щодо вдосконалення державної військово-технічної політики".

Матеріали скеровано на розгляд суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА