19:19 01.07.2021

В Іспанії стався спалах COVID-19 серед молодих людей, поки не охоплених вакцинацією

3 хв читати
В Іспанії стався спалах COVID-19 серед молодих людей, поки не охоплених вакцинацією

В Іспанії зафіксували спалах COVID-19 серед молодих людей, на яких поки не поширюється вакцинаційна кампанія, повідомляє в четвер видання The Guardian.

За його даними, серед нещеплених підлітків виявили понад тисячу випадків COVID-19, пов'язаних зі шкільною поїздкою на Майорку на честь закінчення навчального року. У зв'язку з цим спалахом понад 4,7 тис. осіб помістили на карантин.

"Це важливі показники, які вимагають нашої уваги", - заявив раніше цього тижня директор Центру координації та надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я при МОЗ Іспанії Фернандо Симон.

"Нам потрібно прояснити, чи не схильні до найбільшого ризику групи, які не пройшли вакцинацію", - наголосив Симон.

Видання зазначає, що співдиректор інституту здоров'я в місті Більбао Рафаель Бенгоа в свою чергу зазначив, що події на Майорці досить передбачувані і можуть статися будь-де ще, поки немає вакцинації жителів віком менше 30 років.

"Кінець навчального року. Молодим людям потрібні вечірки. Вірус все ще поширюється, плюс жителі від 16 до 30 років не вакциновані, - пояснив Більбао. - Ідеальна комбінація факторів".

За словами Більбао, ситуація в боротьбі з коронавірусом ускладнюється поширенням нових штамів COVID-19, зокрема, варіанти "дельта". Він зазначив, що не варто говорити про "повернення до нормального життя" до вересня, коли вакцинаційна програма охопить всі вікові групи.

Зазначається, що в Іспанії останнім часом зростає кількість випадків COVID-19, і більшу частину нових становлять саме зараження серед нещепленої молоді. Так, станом на вечір середи, кількість випадків коронавірусу на 100 тис. жителів країни за двотижневий період склала 117,7, у той час як минулого тижня цей показник не перевищував позначку в 93. Щодо групи осіб 12-19 років, то на 100 тис. таких жителів припадає 287,8 заражень COVID-19, що на 44 вище, ніж днем раніше.

Як повідомила в середу міністр охорони здоров'я країни Кароліна Даріас, вакцинаційна програма залишається "найпотужнішою зброєю" в боротьбі з пандемією. За її словами, кількість заражень серед молодих людей впаде, щойно вони почнуть робити щеплення.

Крім того, Даріас зазначила, що Іспанія все більше наближається до кінця пандемії коронавірусу, і закликала жителів країни до відповідальності в дотриманні правил, покликаних стримати поширення COVID-19.

"Ми все ближче до кінця пандемії, але ми не можемо втрачати пильність, - наголосила Даріас. - Ми повинні дотримуватися правил".

The Guardian зазначає, що більше третини населення Іспанії вже пройшли повну вакцинацію від коронавірусу. Самоврядні регіони Іспанії почали прискорювати плани з вакцинації жителів молодше 30 років - вони мають намір почати вакцинацію серед молодих людей цього місяця.

При цьому в уряді Іспанії заявляли, що вакцинація відбувається досить швидкими темпами. Наразі метою є прищепити від коронавірусу 70% населення до кінця літа.

В Іспанії за час пандемії COVID-19 виявили понад 3,8 млн заражень, 80,8 тис. інфікованих померли, 3,4 млн пацієнтів перехворіли і одужали.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА