19:33 01.07.2021

Закони про реформування містобудівної діяльності дадуть змогу працювати в будівництві прозоро - нардеп Шуляк

2 хв читати
Закони про реформування містобудівної діяльності дадуть змогу працювати в будівництві прозоро - нардеп Шуляк

Ухвалення законопроектів про реформування містобудівної діяльності дасть змогу працювати будівельній галузі в Україні прозоро та ефективно, вважає народний депутат Олена Шуляк (фракція "Слуга народу").

"Усі учасники будівництва – проектувальники, архітектори, замовники, генпідрядники, чиновники, які видають ті чи інші документи, – усі працюватимуть виключно в електронній системі з електронним підписом", - сказала Шуляк журналістам у четвер у Києві.

Вона висловила сподівання, що після закріплення в законодавстві норм про кардинальні зміни в будівельній галузі замовники, "які мають відповідні документи та занесені до держреєстрів", легко і просто отримуватимуть право на виконання будівельних або підготовчих робіт.

"На жаль, довгі роки існувала практика - вона відома як п'ять доларів за метр квадратний входу і п'ять доларів за метр квадратний виходу. Тобто початок будівництва і введення в експлуатацію завжди закінчувалося такими величезними хабарами", - зазначила народний депутат.

За її словами, корупцію в будівельній сфері різні експерти оцінюють від 3 до 10 млрд грн, а робота через портал "Дія" унеможливить спілкування безпосередньо з чиновником.

"Знаєте, комп'ютер хабарів не бере", - наголосила Шуляк.

Вона також зазначила, що планується надати широкі повноваження органам місцевого самоврядування для реагування на незаконне будівництво, яким "не треба буде чекати на рішення суду, щоб зупинити непорядних забудовників".

Народний депутат висловила сподівання, що після ухвалення та набуття чинності прийнятими в першому читанні законопроектами кількість незаконних будівництв зменшиться.

Верховна Рада в четвер ухвалила в першому читанні законопроекти про внесення змін до закону щодо реформування містобудівної діяльності (№5655) та до Бюджетного кодексу щодо зарахування окремих адміністративних зборів за держреєстрацію у сфері містобудівної діяльності (№5656).

Шуляк - одна з авторів прийнятих за основу законопроектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА