19:57 01.07.2021

Один із керівників харківської лабораторії Держпродспоживслужби піде під суд за спробу підкупу прокурора

1 хв читати
Один із керівників харківської лабораторії Держпродспоживслужби піде під суд за спробу підкупу прокурора

Харківська обласна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників регіональної лабораторії Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, підозрюваного в спробі дати хабар прокурору і незаконно використовувати спеціальні технічні засоби отримання інформації (ч.3 ст.369, ч.1 ст.359 КК України).

"Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, підозрюваний, будучи фігурантом кримінального провадження за фактом отримання хабара, пропонував прокурору $3 тисячі за те, щоб той несвоєчасно подав апеляційну скаргу. Прокурор повідомив про "пропозицію" своєму керівництву.

Крім того, в обласну прокуратуру звернувся чоловік, який повідомив що керівник лабораторії попросив його бути посередником і передати $3 тис. прокурору.

3 грудня 2020 року керівник лабораторії був затриманий у порядку ст.208 КПК України після того, як передав посередникові гроші, що призначалися на хабар прокурору.

Під час огляду місця події слідчі виявили і вилучили $3 тис. Крім того, під час обшуку затриманого чиновника, у нього виявили та вилучили спеціальний технічний засіб негласного аудіо-, відеоконтролю і спостереження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА