20:26 01.07.2021

Австрія з 1 липня відновила в'їзд в країну для українців

2 хв читати

Австрія з 1 липня 2021 відновила в'їзд в країну для українців для всіх видів подорожей, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Від сьогоднішнього дня для українців відкрилася Австрія. При повній вакцинації за 14+ днів до подорожі в'їзд вільний", - написав Кулеба в Twitter.

Він додав, що детальну інформацію розміщено на сайті https://tripadvisor.mfa.gov.ua/.

Згідно з інформацією на сайті Департаменту консульської служби, з 01.07.2021 року в'їзд з України в Австрію можливий для всіх подорожей.

Так, в'їзд без реєстрації і без карантину можливий з сертифікатом про повну вакцинацію проти COVID-19 однією з наступних вакцин, якщо остання вакцинація була зроблена більше ніж за 14 днів до в'їзду і була проведена не більше ніж 270 днів тому.

Визнані вакцини Comirnaty (INN) від BioNTech/Pfizer; Vaxzevria COVID-19 Vaccine AstraZeneca/Covishield від Serum Institute of India; COVID-19 Vaccine Janssen від Johnson & Johnson; mRNA-1273 Covid-19 Vaccine від Moderna; Sinopharm/BIBP SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated, Sinovac.

В'їзд з реєстрацією та карантином можливий з підтвердженням про негативний результат тесту на COVID-19 (ПЛР тест за 72 год. або тест на антигени за 48 год.) і 10-денний карантин після в'їзду або з підтвердженням про одужання після COVID-19 (довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, або довідка про нейтралізуючі антитіла не старші 90 днів).

Також необхідна онлайн-реєстрація подорожі (Pre-Travel-Clearance - PTC, заповнити не пізніше ніж за 72 год. до в'їзду). Формуляр для онлайн-реєстрації подорожі доступний на oesterreich.gv.at, а також на https://entry.ptc.gv.at/

Після в'їзду потрібно обов'язково піти на 10-ти денний карантин, який може бути припинений при пред'явленні негативного результату тесту, але не раніше ніж на 5 день після в'їзду.

Підлітки віком від 12 до 18 років, які в'їжджають разом із вакцинованими дорослими, повинні пройти тест, але в цьому випадку вони не підлягають карантину.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА