07:19 02.07.2021

У Києві встановлять вісім нових меморіальних дошок, зокрема Богдану Ступці

1 хв читати
У Києві встановлять вісім нових меморіальних дошок, зокрема Богдану Ступці

Комісія з питань встановлення пам'ятних знаків підтримала встановлення восьми меморіальних дошок, присвячених видатним жителям Києва, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда.

"Комісія також підтримала звернення Аташе з економічних і торгових питань Республіки Перу в Україні з встановлення пам'ятного знака на честь президента Перу, борця за права людини Рамона Кастилії на зеленій зоні на вулиці Бульварно-Кудрявській", - поінформувала прес-служба КМДА.

Дошки встановлять на честь українського актора театру і кіно, Героя України Богдана Ступки Богдана; українського письменника, прозаїка, поета і педагога Григора Тютюнника; учасника бойових дій, добровольця, який загинув на сході країни, Ігоря Білошицького.

Крім того, меморіальні дошки встановлять на честь заслуженого майстра спорту і заслуженого тренера України з парашутного спорту Олександри Хмельницької; військового і державного діяча, мецената Георгія Кіроянца; українського літературознавця, критика, письменника, перекладача, доктора філологічних наук Олексія Засенка; народної артистки Елеонори Пірадової; поета, письменника-мариніста Леоніда Тендюка.

Меморіальні дошки будуть встановлені за місцем їх проживання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА