07:27 02.07.2021

Рішенням генпрокурора в США введено мораторій на смертну кару

1 хв читати
Рішенням генпрокурора в США введено мораторій на смертну кару

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд увів мораторій на смертні кари на федеральному рівні, повідомило його відомство.

"Міністерство юстиції має забезпечити, щоб усім, хто підпадає під федеральну систему кримінального правосуддя, не тільки надавалися права, гарантовані конституцією і законами Сполучених Штатів, а й щоб з ними поводилися справедливо і гуманно", - йдеться в заяві Гарланда.

Він додав: "Це зобов'язання має особливу силу у випадках, пов'язаних зі смертною карою".

На слуханнях в Сенаті при затвердженні його кандидатури на пост генерального прокурора Гарланд заявив, що у нього є побоювання, щодо страт невинних людей.

Президент Джо Байден пообіцяв під час своєї передвиборної кампанії підтримати законодавство, спрямоване на скасування смертної кари.

З приходом до влади його адміністрація зіткнулася зі зростаючим тиском з боку захисників правосуддя, які потребують виконання цієї передвиборної обіцянки.

ЗМІ звертають увагу, що в останні місяці перебування при владі адміністрації попереднього президента Дональда Трампа в країні були приведені до виконання 13 смертних вироків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА