08:40 02.07.2021

Французькі, угорські та німецькі прикордонники залучені до патрулювання кордону Литви з Білоруссю

1 хв читати
Французькі, угорські та німецькі прикордонники залучені до патрулювання кордону Литви з Білоруссю

У п'ятницю патрулювання на кордоні Литви з Білоруссю разом із литовськими прикордонниками починають перші шість співробітників Європейського агентства охорони кордонів і берегової лінії Frontex, передає агентство BNS.

Відряджені Frontex французькі, угорські та німецькі прикордонники працюватимуть на дільницях прикордонних Капчямєстіса і Друскінінкая.

За інформацією агентства, планується, що таких представників Постійного корпусу Frontex побільшає, і з часом, у липні, разом із литовськими прикордонниками на кордоні з Білоруссю їх буде працювати 30. Вони приїдуть до Литви зі своєю екіпіровкою, зброєю, транспортними засобами.

"Така допомога Frontex знадобилася Литві останнім часом у зв'язку з помітним зростанням випадків, коли з Білорусі до Литви намагаються потрапити нелегальні мігранти. У Литву з Білорусі цього року намагалися потрапити 672 нелегальних мігранти - ця цифра більш ніж у вісім разів перевищує цифру за весь 2020 рік", - передає BNS.

До завдань Frontex входить допомога державам-членам у тих випадках, коли поблизу зовнішніх кордонів Співтовариства потрібна оперативно-технічна підтримка, в разі організації спільних операцій з повернення мігрантів, зазначає агентство.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА