10:12 02.07.2021

У червні в українських водоймах загинула 201 особа, із них 35 дітей - ДСНС

2 хв читати
У червні в українських водоймах загинула 201 особа, із них 35 дітей - ДСНС

Протягом першого літнього місяця на водоймах країни загинув 201 українець, водночас 35 загиблих - діти, повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій у п'ятницю.

"Хоча цей показник і не перевищує минулорічну червневу статистику, проте цифри все одно лякають. Але, на жаль, ця смертельна статистика не зупиняє тих, хто нехтує застереженнями співробітників Служби порятунку. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях і купання в нетверезому стані", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в Івано-Франківській області вранці 30 червня рятувальники знайшли тіло чоловіка, який днями потонув, рятуючи дітей.

"Протягом кількох днів рятувальники здійснювали роботи з пошуку чоловіка, який зник у воді, врятувавши своїх трьох доньок - він занурився, щоб виштовхнути їх на поверхню. Першого ж дня було залучено сім одиниць техніки, із них два плавзасоби, 22 людини особового складу та проведено обстеження акваторії дна і русла річки Дністер. Протягом наступних двох днів до проведення робіт було залучено 14 чоловік особового складу, дві одиниці техніки та три плавзасоби. Загалом було обстежено дно річки на площі 6500 кв. м, обстежено русло річки за допомогою ехолота, пристрою "Кошка" і квадрокоптера", - уточнюють у ДСНС.

Там зазначають, що 30 червня до Центру управління в надзвичайних ситуаціях у Черкасах надійшло повідомлення про те, що на річці Дніпро, в районі розважального комплексу "Бочка", виявлено тіло людини.

"На місце події прибули фахівці відділення пошукових водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення, які доставили тіло загиблого до берега та передали працівникам поліції", - наголошують рятувальники.

Крім того, 29 червня на Сумщині співробітники ДСНС за допомогою надувного човна вилучили тіло людини з р. Вир у м. Білопілля. Загиблим виявився чоловік 1975 року народження. Обставини надзвичайної події з'ясовували правоохоронці.

"Того ж дня двоє жителів Кіровоградщини загинули у водоймах. Так, рятувальники витягли тіло загиблого громадянина 1969 р. н. зі ставка в с. Червоновершка Компаніївської СТГ, а з річки Велика Вись - жителя м. Мала Виска 1975 р. н. Обставини і причини загибелі громадян встановлюють", - наголошують у ДСНС.

Там додають, що загалом від початку року на водоймах країни вже потонули 533 людини, з яких 54 - діти. Водночас врятовано 247 осіб, зокрема 42 дитини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА