10:58 02.07.2021

У ВР закликали міністра оборони провести службове розслідування стосовно рішення про необхідність курсанткам марширувати на підборах під час параду до Дня Незалежності

2 хв читати
У ВР закликали міністра оборони провести службове розслідування стосовно рішення про необхідність курсанткам марширувати на підборах під час параду до Дня Незалежності

Народні депутати закликали міністра оборони Андрія Тарана провести службове розслідування стосовно рішення про необхідність курсанткам марширувати на підборах під час параду до Дня Незалежності на Хрещатику і попросити за це вибачення у жінок-військовослужбовців.

"Порівняно з 2014 роком жінок у військах побільшало в рази. І як багато жінок надихнулося після цих змін йти і служити у збройних військах наших. І як можна зганьбити цю просту ідею натхнення - це провести військовий парад до 30-річчя нашої незалежності, на якому жінки-військові мають марширувати на підборах. Цей, вибачте, лютий треш ми побачили на сайті Міністерства оборони. Пане міністре оборони, це ви так наближаєте наші війська до стандартів НАТО? Вважайте це нашим відкритим зверненням: провести службове розслідування, доповісти суспільству, хто прийняв таке рішення, відзвітувати, скільки коштів було витрачено на закупівлю цього взуття з наших податків і хто понесе матеріальну відповідальність за це, публічно вибачитися за таке приниження жінок перед своєю армією і ветеранками, які зі зброєю в руках захищали і продовжують обороняти незалежність та суверенітет нашої країни", - заявила заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк із трибуни парламенту в п'ятницю.

Віце-спікер також уточнила, що на сьогодні в Збройних силах України служить більше ніж 31 тис. жінок, із них 4 100 є офіцерами, статус учасника бойових дій отримали понад 13,5 тис. жінок.

Разом із Кондратюк до трибуни вийшли, зокрема, представники фракцій "Європейська солідарність" та "Голос".

Представниці фракції "Європейська солідарність", виходячи до трибуни, принесли з собою дві пари жіночих туфель на підборах, одну з яких пізніше подарували міністру оборони.

Як повідомлялося, напередодні в Міністерстві оборони України поінформували, що на параді до Дня Незалежності на Хрещатику курсантки маршируватимуть на підборах. Це рішення викликало критику з боку користувачів соцмереж та опозиційних політиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА