12:40 02.07.2021

Київський апеляційний суд повернув скарги представника власника майна, подані в інтересах сина Януковича

2 хв читати
Київський апеляційний суд повернув скарги представника власника майна, подані в інтересах сина Януковича

Постановами Київського апеляційного суду повернуто апеляційні скарги, подані представником власника майна на постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 3 вересня 2014 року, у зв'язку з пропуском терміну апеляційного оскарження.

"Оскаржуваними постановами суду першої інстанції задоволено клопотання слідчого Генеральної прокуратури України та накладено арешт на 19,42455% статутного капіталу (корпоративних прав) у розмірі 9 125 239,85 грн ПАТ "Артемівськ Вайнері" та на 99,999% статутного капіталу (корпоративних прав) ПАТ "Комплекс "Дружба", що належить ПрАТ "МАКО Холдінг", власником яких є підозрюваний, громадян Я.", - повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду.

У суді нагадали, що громадянина підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 20 березня 2021 року Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України затвердила додатковий список із 294 юросіб, стосовно яких запроваджують обмежувальні санкції, включивши до нього, зокрема, "МАКО Холдінг" Олександра Януковича, EN+Group і низку інших пов'язаних із Олегом Дерипаскою підприємств, російські "Силові машини" і "Стройтрансгаз".

До ГК "МАКО" на кінець 2012 року входило 18 підприємств в Україні (зокрема ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" (ВБР, Київ); ПрАТ "КБК"; ПАТ "Комплекс "Дружба"; ПАТ "Едельвейс" та ПрАТ "Маринсервис", усі - Донецьк), Голландії та Швейцарії. Серед основних напрямків бізнесу - девелопмент і будівництво, фінансовий сектор, вугільна промисловість. Власником 100% акцій ГК "МАКО" є Олександр Янукович.

Міністерство внутрішніх справ України 18 квітня 2014 року повідомило, що О.Януковича, який зник з поля зору правоохоронців 23 лютого 2014 року в Києві, оголошено в розшук СБУ на підставі постанови суду про затримання з метою приведення. За даними МВС, О.Януковича обвинувачують за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення із заподіянням тяжких наслідків) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА