12:40 02.07.2021

Київський апеляційний суд повернув скарги представника власника майна, подані в інтересах сина Януковича

2 хв читати
Київський апеляційний суд повернув скарги представника власника майна, подані в інтересах сина Януковича

Постановами Київського апеляційного суду повернуто апеляційні скарги, подані представником власника майна на постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 3 вересня 2014 року, у зв'язку з пропуском терміну апеляційного оскарження.

"Оскаржуваними постановами суду першої інстанції задоволено клопотання слідчого Генеральної прокуратури України та накладено арешт на 19,42455% статутного капіталу (корпоративних прав) у розмірі 9 125 239,85 грн ПАТ "Артемівськ Вайнері" та на 99,999% статутного капіталу (корпоративних прав) ПАТ "Комплекс "Дружба", що належить ПрАТ "МАКО Холдінг", власником яких є підозрюваний, громадян Я.", - повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду.

У суді нагадали, що громадянина підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 20 березня 2021 року Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України затвердила додатковий список із 294 юросіб, стосовно яких запроваджують обмежувальні санкції, включивши до нього, зокрема, "МАКО Холдінг" Олександра Януковича, EN+Group і низку інших пов'язаних із Олегом Дерипаскою підприємств, російські "Силові машини" і "Стройтрансгаз".

До ГК "МАКО" на кінець 2012 року входило 18 підприємств в Україні (зокрема ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" (ВБР, Київ); ПрАТ "КБК"; ПАТ "Комплекс "Дружба"; ПАТ "Едельвейс" та ПрАТ "Маринсервис", усі - Донецьк), Голландії та Швейцарії. Серед основних напрямків бізнесу - девелопмент і будівництво, фінансовий сектор, вугільна промисловість. Власником 100% акцій ГК "МАКО" є Олександр Янукович.

Міністерство внутрішніх справ України 18 квітня 2014 року повідомило, що О.Януковича, який зник з поля зору правоохоронців 23 лютого 2014 року в Києві, оголошено в розшук СБУ на підставі постанови суду про затримання з метою приведення. За даними МВС, О.Януковича обвинувачують за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення із заподіянням тяжких наслідків) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА