12:50 02.07.2021

До ВАКС направлено справу за обвинуваченням Гладковського у завданні збитків державі на 17,4 млн грн

3 хв читати
До ВАКС направлено справу за обвинуваченням Гладковського у завданні збитків державі на 17,4 млн грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами досудового розслідування детективів Національного антикорупційного бюро України направили до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього першого заступника секретаря РНБО, екс-заступника міністра оборони та директора департаменту Міністерства оборони у завданні збитків державі на 17,4 млн грн.

"Як вже повідомлялося, під час досудового розслідування встановлено, що екс-чиновник РНБО використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди структурою, в якій він і його близькі особи мають частку власності, а саме - "Богдан Моторс", - повідомляє прес-служба САП.

Чиновник забезпечив закупівлю за рахунок держбюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдан Моторс".

Встановлено також, що заступник міністра оборони і директор департаменту військово-технічної політики розвитку озброєння та військової техніки Міноборони організували закупівлю в рамках держоборонного замовлення вантажних автомобілів.

Крім того, з'ясувалося, що договір між Міністерством оборони і компанією-виробником передбачав часткову передоплату, а також фіксування ціни товарів. Однак ціна за товари була збільшена, і відповідальні за проведення закупівлі посадові особи департаменту Міноборони її погодили, попередньо погодивши це питання із заступником міністра оборони.

Як наслідок, фірмі незаконно переплатили 17,4 млн грн.

"На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт направлений до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті", - повідомили в САП.

Зазначається, що з червня 2020 р. тривало ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2019 року детективи НАБУ затримали колишнього першого заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського в аеропорту "Бориспіль" (Київ). 18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей.

Вищий антикорупційний суд 19 жовтня обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави в 10 млн грн. Уранці 21 жовтня близькі Гладковського внесли за нього заставу. Він залишив СІЗО.

21 грудня ВАКС задовольнив прохання адвокатів Гладковського і дозволив колишньому чиновнику не носити електронний засіб контролю (електронний браслет). Водночас у Гладковського залишилася низка інших обов'язків, як-от: обов'язок з’являтися за викликом, не спілкуватися з певними свідками у справі, не залишати м. Київ та Київську область без дозволу, здати паспорти для виїзду за кордон.

15 квітня термін дії обов’язків, покладених на Гладковського, продовжено до 5 червня 2020 року.

14 травня 2020 року в САП повідомили, що експертиза у справі колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Гладковського встановила збитки на суму понад 17,44 млн грн замість 10,62 млн грн, у зв'язку з цим йому змінено підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА