15:41 02.07.2021

У Чорному морі тривають українсько-американські навчання "Сі-Бриз 2021"

2 хв читати
У Чорному морі тривають українсько-американські навчання "Сі-Бриз 2021"

У Чорноморському регіоні тривають українсько-американські військові навчання "Сі-Бриз 2021", наразі проводиться фаза злагодження в морі, яка є одним із підготовчих етапів до активної стадії навчань, повідомляє прес-служба Національної гвардії України в п'ятницю.

"Учасники водолазного компонента зі США, України, Латвії, Польщі, Грузії та Канади спільно відпрацьовують завдання в морі. Національну гвардію України представлено водолазною групою окремого загону спеціального призначення Південного Одеського територіального управління", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що члени міжнародної команди водолазів спілкуються під водою виключно спеціальною мовою жестів.

"Це міжнародна мова, проте вона має багато нюансів. Саме тому перед кожним спільним зануренням із водолазами проводять обов’язковий брифінг для уточнення деяких питань, зокрема і щодо мови жестів", - повідомляють у НГУ.

Там наголошують, що одним із завдань водолазного компонента навчань є виявлення та ідентифікація вибухонебезпечних предметів за допомогою новітнього обладнання, яким можна розміновувати предмети, виявляти міни та шукати затонулі об’єкти.

"Під час злагодження дій водолази Національної гвардії України з іноземними колегами відпрацювали спуски в закритій системі дихання типу Aqua-Lung (виробництва США), ходіння під водою за сигналами з допомогою системи управління та локалізації – гідролокатора Shark Marine, наданого американськими партнерами. Також гвардійці-водолази спільно з американськими та канадськими медиками пройшли практичний курс щодо надання першої домедичної допомоги з використанням барокамери", - резюмують у Нацгвардії.

Навчання Sea Breeze - багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборони та військових відносин між Міністерствами оборони США та України від 1993 року. Організаторами навчань є Україна та США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА