12:06 03.07.2021

Таран доручив розглянути можливість закупівлі зразків експериментальних моделей взуття для жінок-військовослужбовців спеціально для параду на честь Дня Незалежності

2 хв читати
Таран доручив розглянути можливість закупівлі зразків експериментальних моделей взуття для жінок-військовослужбовців спеціально для параду на честь Дня Незалежності

Міністр оборони України Андрій Таран за підсумками зустрічі з курсантками Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які візьмуть участь у військовому параді в день 30-ї річниці Незалежності України, доручив розглянути можливість закупівлі експериментальних моделей взуття.

"Вислухавши пропозиції курсанток, що активно брали участь у розмові, Міністр оборони України дав доручення профільному заступнику розглянути можливість закупівлі необхідної кількості зразків експериментальних моделей взуття спеціально для ювілейного Параду. Нове, вдосконалене взуття має бути кращим, ергономічним та виготовленим у найстисліші терміни, зазначив міністр. У разі позитивного досвіду використання цієї партії, буде опрацьовано питання закупівлі такої моделі для всього особового складу військовослужбовців-жінок", – повідомляє прес-служба Міноборони України.

Таран зазначив, що керівництво Міноборони зараз практично з нуля організовує належне речове забезпечення саме військовослужбовців-жінок: передусім білизною, оскільки подібна практика досі взагалі була відсутня, а також формою і взуттям, що відповідало б ергономічним характеристикам і задовольняло естетичні смаки військовослужбовиць.

Як повідомлялося, напередодні в Міністерстві оборони України поінформували, що на параді до Дня Незалежності на Хрещатику в Києві курсантки маршируватимуть у взутті на підборах. Це рішення викликало критику з боку користувачів соцмереж і опозиційних політиків.

Пізніше народні депутати закликали міністра оборони Андрія Тарана провести службове розслідування з приводу рішення про необхідність курсанткам марширувати у взутті на підборах під час параду до Дня Незалежності на Хрещатику і попросити за це вибачення у жінок-військовослужбовців.

У Міністерстві оборони України повідомили, що вартість хромових жіночих туфель, закуплених Міністерством оборони України для жінок військовослужбовців, становить 649,8 грн з урахуванням податку на додану вартість, а загалом відомство закупило 5 тисяч пар такого взуття.

Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр соціальної політики України Марина Лазебна та міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна також висловили обурення цим рішенням, зазначивши, що "прусський" крок на параді в такому взутті – це завдання шкоди здоров'ю жінок-солдатів.

Таран на зустрічі з курсантками висунув пропозицію використовувати для параду польову форму, яка передбачає Берци, проте головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що за підсумками проведеного серед учасниць параду опитування 99% курсанток підтримують рішення використовувати парадну форму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА