19:46 03.07.2021

Кількість затримань зброї на кордоні з Білоруссю знизилася

2 хв читати
Кількість затримань зброї на кордоні з Білоруссю знизилася

Українські прикордонники зазначають зниження кількості зброї, затриманої на кордоні з Білоруссю з початку року, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"З початку року на українсько-білоруському кордоні військовослужбовці Держприкордонслужби припинили спроби незаконного переміщення через кордон 27 одиниць зброї, з яких 12 одиниць мисливської, 13 - холодної та по одній - газової і пневматичної. Варто зауважити, що за аналогічний період минулого року на українсько- білоруському кордоні затримали на 6 одиниць зброї більше", - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що за наявними у Держприкордонслужби України даними, відповідні показники білоруської сторони на суміжній ділянці кордону ще нижче. Згідно з даними, наданими білоруською стороною, за 5 місяців 2021 року загалом на в'їзд і виїзд вони затримали на кордоні з Україною тільки 4 одиниці зброї та 10 боєприпасів, всі в пунктах пропуску. А при обробці спільних звітів за підсумками 2020 року прикордонники Білорусі зазначали зменшення у звітному періоді в 6,9 раза кількості виявленої зброї на кордоні з Україною.

"Тому всі заяви білоруських політиків про потоки контрабанди зброї з України - безпідставні. Навпаки, з серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу в посиленому режимі, що сприяло зменшенню протиправної діяльності на цій ділянці", - зазначають у Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого США, ЄС не визнають законно обраним, доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною в зв'язку з тим, що "величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь".

У Міністерстві закордонних справ України в свою чергу повідомили, що українська сторона поки не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА