06:44 05.07.2021

Близько сотні афганських військових під натиском талібів перейшли на територію Таджикистану

2 хв читати
Близько сотні афганських військових під натиском талібів перейшли на територію Таджикистану

У неділю ввечері на територію Таджикистану під натиском бойовиків руху "Талібан" відступили ще 94 афганські військові, повідомив прес-центр прикордонних військ ДКНБ Таджикистану.

Повідомляється, що 4-го липня о 18:00 годині озброєна група руху "Талібан" захопила без бою повіт Хохон афганської провінції Бадахшан.

"94 військовослужбовці Збройних сил Ісламської Республіки Афганістан відступили і задля збереження своїх життів перетнули державний кордон на ділянці "Шохон" прикордонного загону "Ш. Шохин" і увійшли на територію Республіки Таджикистан", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прикордонники Таджикистану, "керуючись принципами гуманізму і добросусідства, дозволили військовослужбовцям урядових військ Афганістану, які відступали, перейти на територію Таджикистану".

"З урахуванням складної обстановки на зазначеній ділянці державного кордону, існує ймовірність продовження чергового перетину на територію Таджикистану військовослужбовців урядових військ Ісламської Республіки Афганістан", - повідомляє прес-центр.

Обстановка на кордоні між Республікою Таджикистан і Ісламською Республікою Афганістан знаходиться під повним контролем таджицьких прикордонників.

Раніше ввечері в неділю президенти Таджикистану та Афганістану Емомалі Рахмон і Мухаммад Ашраф Гані в ході телефонної розмови обговорили тривожний розвиток військово-політичної ситуації в Афганістані.

"Особливу увагу було приділено загостренню обстановки в прикордонних з Таджикистаном північних районах Афганістану. Президент Таджикистану з тривогою поінформував президента Афганістану про нові факти вимушеного переходу лінії державного кордону військовослужбовцями сусідньої країни", - йшлося в повідомленні прес-служби таджицького лідера.

Напередодні понад 300 афганських військових під натиском талібів відступили на територію Таджикистану через ділянку кордону, яка охороняється, між 5-ю прикордонною заставою "Істіклол" і 6-ю прикордонною заставою "Сарігор" прикордонного загону "Ш. Шохін".

Перед цим, 27 червня, під натиском талібів на територію Таджикистану через 1-й пост прикордонного загону "Шахрітус" змушені були перейти 17 афганських військовослужбовців. Раніше, 22 червня, 134 військовослужбовці афганських урядових сил були змушені відступити від порту (на березі річки Пяндж) "Шерхан-Бандар" провінції Кундуз на територію Таджикистану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА