08:02 05.07.2021

Міненерго спільно з НКРЕКП у понеділок проведуть нараду щодо ситуації на ринку е/е

2 хв читати
Міненерго спільно з НКРЕКП у понеділок проведуть нараду щодо ситуації на ринку е/е

Міністерство енергетики спільно з Нацкомісією, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), продовжать напрацьовувати рішення щодо стабілізації ринку е/е і планують провести нараду в понеділок, о 12.00, повідомив глава регулятора Валерій Тарасюк.

"Паралельно будемо відпрацьовувати з усіма учасниками ринку необхідні дії, які треба прийняти всім сторонам. Запрошуємо всіх до дискусії. Завтра вона розпочнеться о 12.00 у Міністерстві енергетики, також на нашому майданчику", - сказав Тарасюк під час екстреного засідання комісії в неділю пізно ввечері, на якому було ухвалено низку заходів у відповідь на різке (в 3,5 раза) падіння ціни е/е на ринку "на добу вперед" (РДН) у перші дні липня.

За словами члена комісії Ольги Бабій, ситуація на ринку підтвердила необхідність терміново вживати заходів щодо забезпечення прозорості ринку двосторонніх договорів, який стає індикативним замість РДН, але "є сірим і закритим".

"Нам необхідно терміново рухатися в напрямі розкриття ринку, робити його публічним, щоб всі учасники ринку, навіть афілійовані, розкривали всі свої торгові операції", - зазначила вона.

Як повідомлялося, НКРЕКП на екстреному засіданні в неділю пізно ввечері, встановила мінімальний прайс-кеп на ринку "на добу вперед" на рівні 734,9 грн/МВт-год до 8 липня включно, встановила обмеження на продаж е/е за двосторонніми договорами в рамках однієї вертикально-інтегрованої компанії (ВІК) у 50% місячного обсягу продажу.

Крім того, регулятор зобов'язав операторів систем розподілу (ОСР) та оператора системи передачі (ОСП) купувати всю е/е на свої технологічні витрати на РДН, а також почав процес розслідування ситуації на ринку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА