08:47 05.07.2021

Білорусь продовжить поставки в ЄС продукції, яка не потрапила під санкції, але поворот на Азію неминучий

2 хв читати
Білорусь продовжить поставки в ЄС продукції, яка не потрапила під санкції, але поворот на Азію неминучий

Білорусь продовжить поставляти в Євросоюз продукцію, яка не потрапила під санкції, заявив прем'єр-міністр республіки Роман Головченко.

"Повністю ми не підемо з європейського ринку і будемо продовжувати постачати туди продукцію, яку вони нам не заборонили", - сказав він в інтерв'ю держвиданню "СБ. Білорусь сьогодні", відповідаючи на питання, чи буде Мінськ у зв'язку з санкціями переорієнтувати експорт з європейського ринку на інші.

"Я б зараз не фокусувався на якихось пропорціях. Так, дійсно, коли ми не були свідками такої агресивної поведінки з боку Європейського союзу, у нас було завдання тримати їх частку близько 30% і ми успішно до неї йшли. Але зараз умови змінилися , відповідно змінилася і стратегія. Вона вже змінюється, і для нас неминучий поворот на Азію, як ми його називаємо", - уточнив Головченко.

"Ми активно шукаємо варіанти заміщення без прив'язки до певної цифри. Завдання - не впасти, і воно реалізується", - додав він.

В ефірі телеканалу "Білорусь 1" у неділю глава білоруського уряду заявив, що у влади є чіткий план роботи в умовах санкцій: "Ми знаємо, куди йти. У цьому сенсі це певний для нас стимулюючий і мотивуючий фактор".

За його словами, "більш жорсткі умови роботи змусять нас рухатися ще швидше, активніше виходити на нові ринки".

Євросоюз 25 червня ввів економічні санкції щодо Білорусі, які торкаються, зокрема, нафтового сектора і виробництва хлористого калію. Також введені обмеження на торгівлю обладнанням, технологіями і програмним забезпеченням.

ЄС оголосив про наміри ввести секторальні санкції проти країни після травневого інциденту з примусовою посадкою в Мінську літака авіакомпанії Ryanair, що летів рейсом Афіни-Вільнюс, і затримання білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА