10:50 05.07.2021

СБУ заблокувала активи всіх 174 "контрабандних компаній", що потрапили під санкції РНБО

2 хв читати
СБУ заблокувала активи всіх 174 "контрабандних компаній", що потрапили під санкції РНБО

Служба безпеки України заблокувала активи 174 компаній, які потрапили під санкції Ради нацбезпеки і оборони за ймовірний зв'язок із контрабандною діяльністю.

"20 підприємствам, до яких застосовано санкції, зупинено дію дозволів на брокерську діяльність, п'ятьом - зупинено дозволи на експлуатацію митних складів, а три підприємства виключені з переліку місць доставки", - йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

У ньому наголошується, що саме СБУ подала пропозиції РНБО щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) у рамках боротьби служби з системною контрабандою.

Уточнюється, що лише у першому півріччі 18,7 млн грн за контрабанду, а 1,08 млрд грн - сума додаткового мита, яку порушники мають сплатити до держбюджету.

"У першому півріччі 2021 року СБУ вилучила предметів контрабанди та виявила порушень митних правил на 207,6 млн грн. Вилучення відбувалося в межах 53 досудових розслідувань. Серед предметів контрабанди, зокрема: зброя, заборонені речовини, деревина, культурні цінності тощо", - наголошують у спецслужбі.

Як повідомлялося, на засіданнях РНБО 2 і 15 квітня 2021 року було оприлюднено список суб'єктів, підозрюваних у контрабанді та порушенні митних правил, щодо яких були застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Надалі правоохоронці передали до Держмитслужби інформацію про можливу причетність її посадових осіб до підсанкційних суб'єктів, пояснили у відомстві.

На підставі зазначеної інформації були розпочаті дисциплінарні провадження на предмет можливих контактів митників із представниками компаній та фізичними особами зі списку санкцій.

На час дисциплінарних процедур майже 200 співробітників митниць були відсторонені від виконання службових обов'язків із метою позбавити їх можливості впливати на збір документів, що підтверджують такі контакти, нагадало відомство.

Частина з них звільнилася з посад, а в інших випадках були проведені перевірки та опитування, зібрані документи та направлені до правоохоронних органів.

"На сьогодні дисциплінарні провадження практично завершені, термін відсторонення, передбачений законодавством, закінчився, і основна частина відсторонених людей повернулася до роботи. Законних підстав не пускати їх на робочі місця у Держмитслужби немає", - повідомила Держмитниця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА