12:15 05.07.2021

Глави МЗС Німеччини та Франції продовжують домовлятися про зустрічі міністрів у "нормандському форматі" - Кулеба

1 хв читати
Глави МЗС Німеччини та Франції продовжують домовлятися про зустрічі міністрів у "нормандському форматі" - Кулеба

Міністри закордонних справ Німеччини та Франції - Гайко Маас та Жан-Ів Ле Дріан - продовжують домовлятися про зустрічі міністрів у "нормандському форматі", повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Справді, Франція та Німеччина намагаються зібрати зустріч міністрів "нормандського формату". Я підтвердив, що я готовий. Більше того - я підтвердив, що я готовий обговорювати не лише питання безпеки, які є для нас пріоритетними, а й політичні питання, які постійно відзначає Росія. Але чомусь ця зустріч так і не відбулася поки що. Останнього разу ми листувалися щодо цього в суботу. Знову звучала певна дата - найближчим часом, коли ця зустріч може відбутися. Я знову підтвердив, що я готовий. Але поки що відповіді немає", - сказав Кулеба журналістам на полях всеукраїнського форуму "Україна 30. Міжнародна політика" в Києві у понеділок.

Кулеба зазначив, що допускає, що "лише в одній із чотирьох столиць "нормандського формату" ніяк не знайдуть можливість для участі у зустрічі міністрів".

"Але мої німецький та французький колеги продовжують свої зусилля", - додав він.

До "нормандської четвірки" із врегулювання на Донбасі належать: Україна, Німеччина, Франція та РФ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА