15:01 05.07.2021

На нараді у Зеленського обговорили темпи вакцинації від COVID-19 та протидію штаму "Дельта"

1 хв читати
На нараді у Зеленського обговорили темпи вакцинації від COVID-19 та протидію штаму "Дельта"

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров'я та Міністерству розвитку громад та територій нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19 у регіонах, повідомляє прес-служба президента.

За інформацією уряду, в Україні вже зроблено майже 3 млн щеплень проти COVID-19, а центри масової вакцинації населення відкрилися вже в кожній області.

"Водночас необхідно й надалі збільшувати кількість центрів вакцинації та продовжувати нарощувати її темпи. У зв'язку з цим Міністерству охорони здоров'я й Міністерству розвитку громад та територій України доручено скоординувати роботу з місцевою владою та надати пропозиції, як організувати більш активну вакцинацію громадян", - повідомляється за підсумками селекторної наради у президента в понеділок, 5 липня.

Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, у зв'язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу в європейських країнах зафіксовано зростання захворюваності майже на 10%.

"Тому потрібно збільшити кількість тестувань на COVID-19, а профільні відомства мають перевірити реальну готовність медичних закладів, зокрема дитячих закладів охорони здоров'я, до боротьби з коронавірусом", - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що кількість активних хворих на COVID-19 в Україні зменшується, проте система охорони здоров'я має бути готова до протидії штаму "Дельта".

Глава уряду додав, що масковий режим, соціальне дистанціювання і дезінфекція мають залишатися обов'язковими, щоб не допустити нової хвилі захворюваності в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА