19:19 05.07.2021

Учасники зернового ринку і Мінагрополітики підписали меморандум про взаєморозуміння

2 хв читати
Учасники зернового ринку і Мінагрополітики підписали меморандум про взаєморозуміння

Учасники зернового ринку і Міністерство аграрної політики і продовольства в понеділок підписали меморандум про взаєморозуміння на 2021/2022 маркетинговий рік (МР, липень-червень).

Як нагадала Європейська бізнес асоціація (ЄБА) на сайті, цей документ сторони укладають щорічно, з 2011 року для збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями України.

"Зерновий меморандум покликаний забезпечити передбачуваність і гнучкість ринку у питаннях експорту зернових культур, які є важливими факторами успішної експортної діяльності. Адже стабільність і прогнозованість - пріоритет для України і один із головних чинників національної та продовольчої безпеки", - йдеться в повідомленні асоціації.

За даними ЄБА, виробництво, переробка, експорт зернових і олійних культур дають суттєві грошові надходження до держбюджету і є важливими секторами працевлаштування населення країни, а також відіграють важливу роль у забезпеченні продовольчої і фінансової стабільності держави.

"Практика таких домовленостей існує з 2011 року. Цей механізм дозволяє експортувати оптимальні обсяги зернових і зернобобових без шкоди для внутрішнього ринку, а також підтримувати продовольчу безпеку України. Для нас важливо, що підписанти протягом цих років сумлінно дотримуються обумовлених обсягів", - прокоментував підписання меморандуму глава Мінагрополітики Роман Лещенко в своєму Telegram-каналі.

Як повідомлялося, в січні 2021 року Мінекономіки і учасники зернового ринку узгодили граничний обсяг експорту кукурудзи на 2020/2021 маркетинговий рік (МР) у розмірі 24 млн тонн і внесли відповідні зміни в додаток до меморандуму про взаєморозуміння між учасниками зернового ринку.

Документ передбачає взаємодію учасників ринку зерна, обмін інформацією, здійснення моніторингу зернового ринку. У зерновому меморандумі на 2020/2021МР, підписаному в серпні минулого року, містилася узгоджена позиція щодо експорту пшениці і жита на рівні відповідно 17,5 млн тонн і 16 тис. тонн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА