19:29 05.07.2021

Майже 50 журналістів постраждали під час протестної акції в Тбілісі

2 хв читати
Майже 50 журналістів постраждали під час протестної акції в Тбілісі

У Тбілісі під час влаштованих у понеділок радикалами, які виступають проти проведення в грузинській столиці маршу на захист прав ЛГБТ-спільноти, заворушень постраждали 47 працівників засобів масової інформації, повідомляють грузинські ЗМІ.

За їх даними, в результаті нападів з боку радикалів постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами і операторами.

Постраждалих журналістів у понеділок увечері відвідала в одній з тбіліських клінік президент Грузії Саломе Зурабішвілі, яка заявила, що те, що сталося в Тбілісі абсолютно неприйнятно.

"Це не та Грузія, яку я знаю, це не грузинські традиції, не віра і не те майбутнє, якого ми хочемо для цієї країни. Ми не зрозуміли, що протистоянням нічого не досягнемо", - заявила президент.

За її словами, Грузія раніше вже все це проходила і не повинна проходити знову.

Раніше в понеділок у Тбілісі агресивні учасники акції проти проведення ходи захисників прав ЛГБТ напали з камінням і палицями на журналістів, кілька людей були госпіталізовані з серйозними пошкодженнями, включно з травмами голови. Також грузинські ЗМІ повідомили про факти нападів у Тбілісі радикалів на випадкових перехожих, серед яких підлітки. Повідомлялося і про напад з ножем на іноземного туриста, якого госпіталізовано. За даними ЗМІ, ймовірно чоловік отримав ножове поранення через сережки у вусі, у нього пробита легеня, лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості.

У понеділок мер Тбілісі Каха Каладзе назвав неприпустимими події, що відбулися в Тбілісі.

"Друзі, співгромадяни, закликаю всіх до спокою! Насильство неприпустимо! Фіксуються неймовірні факти, напади на підлітків, жінок, навіть на туристів", - написав Каладзе в соціальних мережах.

Тим часом, неурядова організація "Тбілісі прайд", яка планувала в понеділок провести в центрі грузинської столиці "Марш гідності" на підтримку прав ЛГБТ-спільноти, заявила, що відмовляється від даного заходу через факти насильства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА