21:29 05.07.2021

Постійна делегація Ради в ПАРЄ і моніторингова місія ПАРЄ обговорили зміни, що відбулися в Україні за останні роки

2 хв читати
Постійна делегація Ради в ПАРЄ і моніторингова місія ПАРЄ обговорили зміни, що відбулися в Україні за останні роки

Представники постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи і доповідачі моніторингової місії ПАРЄ обговорили зміни в Україні, що відбулися з 2018 року, зокрема, реформу медійного законодавства, повідомила заступник глави фракції "Слуга народу", заступник члена постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

"Ми розповіли про прогрес України на різних напрямах... Найбільше (представників моніторингової місії ПАРЄ - ІФ) цікавила реформа медійного законодавства, яка здійснюється разом із офісом Ради Європи. Це наші партнери в її розробці і ми дійсно шукаємо той баланс, щоб забезпечити і свободу слова, і захист інформаційного простору від ворожої пропаганди", - розповіла Кравчук агентству "Інтерфакс-Україна" ввечері в понеділок.

Народний депутат зазначила, що члени моніторингової місії ПАРЄ добре розуміють, що загроза такої пропаганди існує з боку Російської Федерації. За словами Кравчук, моніторингову місію також цікавило, як розслідуються в Україні напади на журналістів.

Кравчук також повідомила, що члени моніторингової місії зустрілися з віце-спікером українського парламенту Оленою Кондратюк, з представниками різних громадських організацій.

За словами народного депутата, представники моніторингової місії планують під час свого візиту в Україну зустрітися з Генеральним прокурором, директором НАБУ, керівництвом НАЗК, ДБР, вищого антикорупційного суду.

"Тобто з усіма правоохоронними органами, які задіяні в антикорупційній інфраструктурі. Також буде окрема зустріч із міністром культури і інформаційної політики та міністром розвитку громад і територій", - розповіла Кравчук.

Вона зазначила, що крім цього "заплановані більш детальні зустрічі з представниками комітетів Верховної Ради, профіль яких становить інтерес для Ради Європи і моніторингової місії - це антикорупційний комітет, комітети з питань свободи слова, правової політики, питань захисту прав людини і деокупації".

Кравчук нагадала, що останнього разу моніторингова місія ПАРЄ була в Україні в 2018 році.

"Це перший візит моніторингової місії ПАРЄ з 2018 року. У рік виборів (президентських і парламентських 2019 року в Україні - ІФ) моніторинги не проходили, а після через Covіd були обмежені пересування представників місії", - зазначила Кравчук.

Як повідомлялося, моніторингова місія ПАРЄ перебуває з візитом в Україні 5-8 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА