07:12 06.07.2021

Один із лідерів "Патріотів за життя" Ширяєв затриманий у зв'язку зі справою про рейдерське захоплення елеватора у 2018 році

3 хв читати
Один із лідерів "Патріотів за життя" Ширяєв затриманий у зв'язку зі справою про рейдерське захоплення елеватора у 2018 році

У Харкові в понеділок увечері поліція затримала одного з лідерів організації "Патріоти за життя", екс-командира роти особливого призначення МВС "Східний корпус" Олега Ширяєва.

"Ширяєв затриманий співробітниками слідчого управління поліції у справі про рейдерське захоплення елеватора в Занках у 2018 році. Підозрюваний не з'являвся на виклик слідчого для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження і був оголошений в розшук і затриманий за клопотанням про примусове приведення для обрання запобіжного заходу", - сказав кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна прес-секретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

За його словами, Ширяєв перебуватиме під вартою до обрання йому запобіжного заходу. Засідання суду з цього питання планується у вівторок, 6 липня.

"Прокуратура проситиме утримання під вартою", - сказав Чубенко.

Як повідомлялося, 11 вересня 2018 року, в с.Занки група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора. Вони надали документи про передачу фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Однак, за словами чинного керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не здійснював. У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ч.1 ст.358 КК України (підробка та використання документів, печаток або штампів) і ст.206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

Між невідомими і місцевими жителями разом із прибулими їх підтримати представниками Нацкорпуса сталася бійка зі стріляниною.

Того ж дня були затримані 22 людини, які брали активну участь у захопленні підприємства зі зброєю в руках. Їм усім було оголошено про підозру за ч.4 ст.296 КК України.

13 вересня 2018 року в результаті проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор у Занках був затриманий О.Ширяєв. Йому було оголошено про підозру за ч.4 ст.296 КК України. Крім того, Ширяєву інкримінується ч.1 ст.294 та ч.2 ст.347 (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК України.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех, який на той час очолював ГУ Нацполіціі в Харківській обл., пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що йдеться про напад на будинок начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015р. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі і представники громадської організації Громадянський корпус "Азов", незадоволені роботою поліції, зокрема, з розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки, частина учасників попрямували спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського РВ НП , вибили там вікна, звалили паркан і стали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до будинку його заступника, де діяли аналогічно.

1 березня 2019 року слідство відкрило матеріали кримінального провадження усім підозрюваним, зокрема і Ширяєву. Однак і досі обвинувальні акти не направлено до суду, оскільки підозрювані і їх адвокати не закінчили знайомитися з матеріалами справи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА