11:37 06.07.2021

Адвокати Порошенка подали в суд на Зеленського з вимогою оприлюднити оригінали "плівок Бігуса"

2 хв читати
Адвокати Порошенка подали в суд на Зеленського з вимогою оприлюднити оригінали "плівок Бігуса"

Адвокати п'ятого президента України, народного депутата (фракція "Європейська солідарність") Петра Порошенка подали позов до президента Володимира Зеленського з вимогою визнати протиправним приховування від суспільства "прослушок" і зобов'язати оприлюднити всі так звані плівки Бігуса в їхньому первинному вигляді, повідомив адвокат Ігор Головань.

"Бігус має опублікувати всі "плівки"! Феєричне інтерв'ю Зеленського каналу "1+1" яскраво підтвердило очевидне припущення про причетність президентського офісу до відео BIHUS.info з так званими плівками Медведчука. Не залишило інтерв'ю сумнівів і стосовно того, що керована з президентського офісу і виконана BIHUS.info акція спрямована не проти Медведчука та його співрозмовників, а виключно проти основного політичного опонента Зеленського - Петра Порошенка", - наводить слова адвоката прес-служба "Євросолідарності" у вівторок.

Головань зазначив, що розслідування журналістів "більше схоже на операцію прикриття", а також повідомив, що обіцянка Дениса Бігуса опублікувати всі наявні у нього записи розмов не була виконана.

"Замість публікації записів у тому вигляді, які Бігус і команда отримали від свого джерела (зрозуміло, що від Офісу президента, але це - гіпотеза), BIHUS.info підсунуло суспільству три чергові "відосіки" з монтованим-перемонтованим аудіо. І з хронометражем намагаються нас надурити. Спочатку Бігус бовкнув, що має шість годин записів. Потім "виправився", мовляв, не 6, а 36. Насправді хронометраж трьох роликів з усіма, за твердженням Бігуса, записами становить 35 годин 9 хвилин 14 секунд", - наголосив адвокат.

Він звинуватив журналістів в обмані, а також запевнив, що на записах можуть бути і голоси "діячів чинної влади", зазначивши, що оригінали записів "становлять значний суспільний інтерес, а тому мають бути оприлюднені".

"Тому ми подали до суду від імені Петра Порошенка позов до президента Зеленського і Громадської організації "Том 14" з вимогою визнати протиправним приховування від суспільства "прослушок" і зобов'язати оприлюднити всі записи в первісному вигляді", - резюмував Головань.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА